Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Руски дневник

И така

Експертите определиха водещите обещаващи политици

Равняване по Прилепин и Доктор Лиза

Елизавета Глинка и Захар Прилепин влязоха в топ-10 на лидерите в класацията на фондация „Институт за социално-икономически и политически изследвания“ (ИСИПИ) за обещаващи политици, които през 2016 г. могат да претендират за победа в едномандатните райони.

26. Март 2015 , брой: 68   1773   0
Снимка


Наталия Галимова
gazeta.ru

Приближеният до Кремъл Институт за социално-икономически и политически изследвания (ИСИПИ) направи класация на обещаващите публични политици, които на изборите за Думата през 2016 г. могат да претендират за победа в едномандатните райони. Представителната извадка за класацията включваше над 250 федерални и регионални политически фигури.
В сравнение с предходната класация водещата десятка е съществено обновена като включва предимно обществени дейци и представители на бизнес средите. В челната тройка са Председателят на фондация „Справедлива помощ“ Елизавета Глинка (доктор Лиза), заместник-секретарят на Генералния съвет на партия „Единна Русия“ Олга Баталина, секретарят на Обществената палата и съпредседател на централния щаб на Общоруският народен фронт Александър Бречалов, който миналия път заемаше първо място. Сред лидерите са известният писател Захар Прилепин (осмо място).
Според авторите на изследването първото място на доктор Лиза може да се обясни с нейното „запомнящото се ярко изказване“ на заседанието на Съвета за правата на човека, в което „оцени ситуацията в източната част на Украйна като хуманитарна катастрофа“. „Тази оценка се базира на личния опит на Глинка в организирането на превоз за децата от зоната на конфликта към Русия“ - констатират авторите на класацията.
Присъствието в класацията, при това на едно от водещите места, на Захар Прилепин според експертите, освен всичко друго може да се обясни с неговата „висока активност на идейния и хуманитарен фронт по темата за Нова Русия и личната му популярност в социалните медии“. Тези действия правят Прилепин „потенциален кандидат за ролята на идейно-политически лидер на умерените националисти вътре в страната“.
Основната тенденция в класацията са по-силните позиции на обществените дейци и представители на професионалните сдружения.


"Челната десятка на лидерите е съществено промененя в сравнение с предходната класация."

 

 

 

Руски дневник

 • ДОВСЕ 
  Русия обяви, че напуска Договора за обикновените въоръжени сили в Европа (ДОВСЕ). Още през 2007 г. Русия преустанови изпълнението на договора.
  26. Март 2015 68
  42174
  0

  Алесей Тимофейчев

  Експертите свързват решението на Москва със събитията, предизвикани от кризата в Украйна. В интервю за RBTH Алексей Арбатов, ръководител на Центъра за международна сигурност към Института по световна икономика, нарече стъпката на Русия „демонстративен жест в отговор на струпването на сили на НАТО по руските граници“. На фона на...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"