26 Април 2024петък20:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Щафетата на маразма

/ брой: 56

visibility 2415

Мария Захарова дипломат

Едва успяхме да си поемем дъх след интригуващите изказвания на Яценюк за нахлуването на Русия в Германия и Украйна, и щафетата от него пое министърът на външните работи на Полша г-н Схетина.
Коментирайки въпроса с поканата към руската страна за 70-годишнината от освобождаването на лагера Освиенцим, той буквално заяви следното: “По-правилно е да се каже, че Украинският фронт, Първи Украински фронт и украинците са освободили Освиенцим, защото украинските войници са били там през този януарски ден и те са отворили вратите на лагера - те са го освободили“.
По принцип, нито на Яценюк, нито на Схетина не можеш да отречеш тяхната адска логика – всичко съвпада: Русия е нападнала мирната Германия и независимата Украйна, а Украинският фронт, който се е борил срещу съветската окупация, е освободил Освиенцим, и което изобщо не е важно - от кого.
Знаете ли, това само на пръв поглед е един фееричен маразъм. Ако продължим тази логическа линия, то ще си изпати не само Русия. Ето вижте. Ако, според твърденията на Схетина, Освиенцим е освободен от украинците, тъй като това е бил Украинския фронт, то и Прибалтика е била освободена от прибалтийците, от техните Прибалтийски фронтове. А това значи, че не е имало никаква окупация на тези страни от съветските войски – твърдение, върху което те построиха цялата концепция на историческата си борба срещу Русия - самите те са се освободили, а след това и сами са се окупирали.
Нека да продължим по- нататък. Кой издигна знамето на победата над Райхстага? Кантария, Егоров и Берест. Така че цялата отговорност за „окупацията на Германия“ (според Яценюк) трябва да се поеме не само от Русия, но и от Грузия и Украйна....
А сега да говорим сериозно. Няма нищо по-страшно от подобни заигравания върху костите на историята и от думкането на националните тъпани. Точно по този начин националното самосъзнание деградира и се превръща в национализъм, а в крайна сметка мутира и стига до нацизъм.
Някак си е странно да се пише за това, но все пак:
- Освиенцим е освободен от частите на Червената армия.
- Частите на Червената армия не са се формирали по национален признак.
- Първи Украински фронт е създаден след преименуването на Воронежкия фронт
- Втори Украински фронт е създаден на 20 октомври 1943 година, след като е бил преименуван Степния фронт, а изобщо няма такава националност. Ще направя уговорка, че досега не я е имало, че може да се наложи още кой знае какво да чуем по този повод.
- Трети Украински фронт е сформиран чрез преименуването на Югозападния фронт. А Четвърти Украински фронт е създаден след като е бил преименуван Южния фронт.
- Това че няма Първи Руски и Седми Грузински фронт съвсем не означава,че руснаците и грузинците не са взели участие в боевете по време на Великата Отечествена война.
- Войниците в Червената армия бяха хора от различни националности. Ние не делим Победата на руска, белоруска, украинска, еврейска, грузинска, татарска и т.н.
- Никой няма право да прави манипулации с паметта на войниците от Червената армия и да се възползва от това, че болшинството от тях вече не могат да му ударят плесница за тези приказки.


Авторката е заместник-директор на Департамента за информация и медии към Министерството на външните работи на Русия.
Не можеш да отречеш адската логика и на Яценюк, и на Схетина.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ