20 Април 2024събота19:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хора и цифри Почти една трета от руските граждани определят материалното си състояние като лошо

Всеки си има свой антикризисен план

Според данни от анкетата на фонда "Обществено мнение" 55% от руските граждани са започнали да правят икономии заради продължаващото нарастване на цените. Една трета от анкетираните се замислят за търсенето на допълнителни източници на доход.

/ брой: 46

visibility 2542

Мария Лейва
РБК


Материалното положение на 49% от анкетираните руски граждани, според собствената им преценка, се е влошило през последните два-три месеца, а на 47% то на практика не се е изменило. Два процента от запитаните се затрудняват да отговорят на този въпрос, и нито един процент от началото на зимата не са посочили подобряване на материалното си състояние. Това са данните от допитването, проведено от фонда "Обществено мнение"(ФОМ). Анкетата е проведена на 7-8 февруари сред 1500 души в 100 селища от 43 административни субекти на Руската федерация. Надежда за подобряване на материалното си положение през 2015 година са изразили 12% от анкетираните. 28% от респондентите не очакват изменение, или пък очакват влошаване на финансовото си състояние, а 32% са се затруднили да отговорят на въпроса.
Почти една трета от анкетираните руски граждани (34%) оценяват материалното си положение като лошо и само 5% са доволни от своето текущо финансово положение. 61% от респондентите считат, че материалното им положение е на средно ниво. В ситуацията с повишаването на цените 55% от анкетираните се замислят за това, как да правят икономии, 33% се замислят за търсенето на допълнителна работа и 12% не могат да отговорят. Най-често за икономии мислят възрастните, по-бедните, безработните, жените и жителите на селата. За допълнителна работа мислят хората с доход над 30 хиляди рубли в месец, на възраст под 30 години, висшистите, жителите на Москва и градовете с население над 1 милион жители, потребителите на интернет, а също така мъжете.
26% от анкетираните през миналите месеци са се отказали от купуването на нови дрехи и обувки, с по 16% са съкратили разходите си за покупка на битова техника и за пътешествия.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ