19 Април 2024петък02:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Трудни времена Столичните власти приеха антикризисен план и започнаха да го прилагат

Москва няма да остави никого в беда и московчани знаят това

/ брой: 46

автор:Дума

visibility 3693

Кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че 1,7 милиарда рубли са предвидени за целеви помощи на московчани. Парите са набавени от резервния фонд на града и са изпратени в департамента за социално подпомагане на населението.
Любов Проценко
руски дневник
Градът ще помогне на пенсионерите с купони за храна, по които преди можеха да се набавят продукти за 500 рубли, а сега - за 1000. Размерът на материалната помощ за ветераните от войната, семейства с деца-инвалиди, инвалидите I категория, многодетните семейства с низки доходи и други категории граждани може да възлезе на десетки хиляди рубли след като бъдат разгледани условията за живот.
„За града ще продължат да важат досегашните преференции и социални гаранции за московчани“ – подчерта кметът. Градските власти обещаха още да затегнат контрола върху снабдяването на здравните и социални заведения с лекарства, да предприемат действия по осигуряване на прехраната на града. Социалното подпомагане на града е важен аспект в плана за справяне с кризата, но не и най-важният. Според началника на департамента за икономическа политика и развитие на Москва Максим Решетников по-голямата част от заложените в плана 70 мерки са насочени към частния бизнес, който участва в изготвянето на мерките. Целта е да се помогне на столицата да не загуби доходите, които лежат в основата на икономическата стабилност. Затова най-напред помощ ще получи реалния сектор от икономиката. Както споделя началникът на департамента по наука, промишлена политика и търговия Олег Бочаров, до края на годината Москва планира да увеличи 10 пъти броя на индустриалните паркове. С откриването на новите производства бизнесът в столицата ще може да се възползва от редица облекчения.
Малкият бизнес със сигурност ще оцелее след наложения мораториум върху увеличаването на наемите на ползваните от него помещения, които представляват градска собственост. С една година се удължава срока за закриване на селскостопанските пазари, помещаващи се в паянтови постройки – те трябваше да бъдат преместени в нови сгради до 01.01.2015 г. или да бъдат затворени, сега този срок е удължен до 01.01.2016 г.
Голям потенциал за увеличаване на приходите, според антикризисния план, имат автомобилостроенето и високите технологии, в което Москва вече се убеди. Сега тя възнамерява да заложи на офсетните (компенсаторните) споразумения, което ще ? позволи за се сдобие със собствено фармацевтично производство. Тоест лекарствата, произведени в Москва от чужди компании, ще струват много по-евтино, отколкото ако се набавят чрез внос.
Столичните власти се опитват да предотвратят сриването на отрасъла, като си взаимодействат тясно с правителството на Русия. Благодарение на съвместните им усилия от март ще спаднат лихвените проценти по ипотечните кредити.


Имат ли почва уличните страхове
Много международни класации определят Москва като не особено безопасен град. Но в действителност руската столица е изключително гостоприемна, важното е да спазвате редица прости правила. Преди всичко да избягвате вечерните и нощните разходки в покрайнините – за предпочитане са централните райони, които са многолюдни дори в късните часове; пазете се от джебчиите –не оставяйте без надзор връхните си дрехи и чантите, особено в метрото и на други места, където има струпвания от хора; за предпочитане е да обменяте валутата в банките. Ако следвайте тези инструкции, най-вероятно няма да възникнат никакви проблеми.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ