20 Април 2024събота10:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Екзотиката "Руски дневник" ви предлага да се разходите из зимната столица и да си намерите подходяща почивка

Зимни забави на открито

/ брой: 46

visibility 2428

За онези, които вече са посетили всичките модни московски ледени пързалки и са обиколили главните ски-писти на Подмосковието, но досега все още не са опитали всички прелести на руската зима, предлагаме и някои други традиционни и съвсем нови начини за зимна почивка.
Олга Чередниченко
Руски дневник

Руска баня

На пръв поглед руската баня може да ви се стори твърде екстремно развлечение: хората се шибат с метлички от брезови клонки в една непоносима жега, а след това изтичват навън от банята и се хвърлят в ледената вода. Всъщност, никой специално няма да ви бие с брезовите метлички - това си е отделна услуга, за която се плаща допълнително, но тя не само е приятна, а и невероятно полезна. След руската баня ще усетите прилив на енергия, защото ще оставите в банята всичките си токсини, а кожата ви ще стане чиста,стегната и ще подмладее.
Сандуновски бани. Адресът им е: ул. "Неглинна"14.

Шейна и тройка коне

Един от символите на Русия - това е тройката коне, които са впрегнати в шейна. Сега разходката с такава руска тройка е екзотика, разкошно зимно развлечение и една незабравимо удоволствие.
Коломенския парк. Адресът: проспект "Андропов", № 39. Станцията на метрото "Коломенская"


Пързаляне с кучешки впряг

За пързалянето с кучешки впряг обикновено използват кучета от северната порода хъски. Това са едни много дружелюбни, общителни и пъргави кучета, които обожават да тичат. За разлика от конската тяга, тук не се използват нито камшици, нито поводи. Кучетата се впрягат и ги управляват чрез подаване на команди.
Хъски Ленд. Адрес: Московска област, Ленински район, с. Богданиха, Хотелски комплекс "Орловски"

Разходка с яхта

От пристана "Редисън" в парка Горки тръгват екскурзионните разходки по Москва-река с ултрасъвременни речни яхти, които имат на борда си отличен ресторантски сервис. Тези луксозни кораби разсичат с носа си тънкия лед и минават край всички основни забележителности на руската столица.
Адресът: станцията на метрото "Парк на културата" или "Октябърская"

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ