29 Март 2024петък15:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руска кухня

Питки с извара: няма нищо по-просто

/ брой: 46

visibility 3051

Никоя трапеза в Русия не минава без тестени изделия - без домашно приготвен хляб и други печива. Те са се правели от различни видове тесто, но най-разпространено е било тестото, замесено с мая. За празниците от тесто са се правили най-различни хлебни изделия - пирожки, много различни видове питки, кифли, сладкиши, и, разбира се - големи пити с някакъв пълнеж.
Пирогите - питите с пълнеж - са типично руско изделие, което по разнообразието си няма равно на себе си в нито една друга от световните кухни. Тези пити се различават не само по вкуса, но и по формата си: те са с открит и закрит пълнеж, кръгли и правоъгълни, големи и малки. От стари времена в Русия са се приготвяли празнични пити, които са се славили с пълнежите си - от различни видове меса и риба.
Днес ще се заемем с нещо по-просто - с ватрушките. Ватрушките са питки с открит пълнеж от извара. Ако се получат добри, едва ли ще ги забравите. А децата ги обожават.

Ще са ни нужни:
За десет ватрушки от по 70-80 грама:
тесто от 2 чаши брашно,
извара
1яйце за намазване

Начин на приготвяне:

Тестото да се разтегли на дълго, да се нареже на 10 равни парчета, да се направят от тях топчета и да се подредят в намазана с масло тава на разстояние 5 см. едно от друго. След като се остави тестото малко да отлежи, да се сложат 2 лъжици захар в една платнена салфетка, тя да се завърже, и с тази бохчичка, с дъното на водна чаша или с чукчето на хавана да се направи недълбока дупка в тестото, краищата ? да се намажат с яйце и тази дупка да се напълни с изварата. След като се оставят да отлежат още 20-25 минути, питките се пекат 15-20 минути при температура на фурната 220 - 240 градуса.

Готвач Юс

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ