24 Април 2024сряда22:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Генов се надява на квота за Рио

Вицешампионът на Европа ще се бие за 3-ото място с европървенец и двукратен световен шампион за юноши

/ брой: 23

автор:Владимир Николов

visibility 64

Президентът на БФБокс Красимир Инински призна, че основната цел на ръководената от него федерация с домакинствата на новите професионални серии на АИБА в кат. до 81 кг е Спас Генов да вземе олимпийска квота за Рио де Жанейро 2016 г. "Четирите галавечери на професионалния бокс са голямо вложение, от което не търсим възвръщаемост веднага. Тя ще дойде с повишаване на интереса към бокса като спорт. Основната цел на всички е Спас да се класира за Рио”, заяви Инински на пресконференция вчера. Гости на нея бяха Патрик де Каро, мениджър на АИБА Про боксинг, Хелмут Ранце, супервайзър на състезанието, и Михаил Таков, главен треньор на националните отбори на България.
Европейският вицешампион от Пловдив 2006 Генов ще боксира срещу ирландеца Джоузеф Уард в спор за третото място в първия сезон на новия проект. Съперникът му е европейски шампион от Анкара 2011 и двукратен световен шампион за юноши (Ереван 2009 и Баку 2010). Срещата им е трета в програмата на последната галавечер, която ще се проведе довечера от 19 ч. в столичната зала „Универсиада”.
Веднага след тях на ринга ще излязат Ехсан Рузбахани (Иран) и Жозеф Кенеди Сейн Пиер (Мавриций), които в 8-рундов мач ще определят първия шампион в кат. до 81 кг. Той ще получи специално изработен пояс, както и правото да боксира за първата олимпийска квота за Рио.
Шампионът няма да участва във втория цикъл, който ще започне през март, а ще чака излъчването на победител от него. В директен мач между двамата ще бъде определен и участникът в Рио. Загубилият ще има право да боксира в допълнителния квалификационен турнир за професионалисти, на който отново София ще е домакин. Досега Генов има 2 победи във веригата - срещу Джемал Бошняк (Босна и Херцеговина) и над Ойбек Мамазулунов (Узбекистан).
"Поздравявам Красимир Инински за организацията на тези мачове и за шанса да се изявя. На мен лично не ми е ясна схемата за определяне на претендентите. Готов съм обаче за мача си с Уард и ще изляза на ринга за победа”, каза Генов, който пропусна първия турнир през октомври заради контузия. Така той и съперникът му довечера са с по 2 победи и 1 загуба. Успехът днес осигурява място в топ 4 на ранглистата за втория цикъл на надпреварата.
Билетите за последната Нощ на професионалния бокс са по 10 лв. за местата по трибуните и по 50 лв. за VIP позициите около ринга.
Програмата:
Ойбек Мамазулунов (Узб) – Серж Мишел (Гер); Матийо Бодерлик (Фр) – Никита Иванов (Рус, еврошампион от Минск 2013); Спас Генов (Бълг) – Джоузеф Уард (Ирл); Ехсан Рузбахани (Иран, 1/4-финалист от Олимпиадата в Лондон 2012) – Жозеф Кенеди Сейн Пиер (Мавриций, вицешампион на Игрите на Британската общност за 2011 г.).

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ