29 Март 2024петък01:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Стив Джобс:

Иновацията разграничава лидера от последователя

/ брой: 23

автор:Дума

visibility 486

Новият бестселър на Уолтър Айзъксън - биографа на Стив Джобс, е вече и у нас благодарение на издателство "Софтпрес". В поредния си шедьовър - "Иноваторите", писателят разкрива вълнуващите истории на пионерите на дигиталната революция, без които не биха съществували нито Джобс, нито компютрите и интернет. Освен историята на цифровата революция, компютрите и интернет, тази книга се съсредоточава и върху няколко ключови за успеха въпроса: Как работи умът на гениите; Какво е креативността; Как визионерските идеи стават реалност?
"Иноваторите" запознава с вълнуващия живот на гениите, създали компютрите и интернет. Всичко започва с графиня Ада Лъвлейс, дъщерята на лорд Байрон, която става първият програмист още през ХIХ век, и продължава с впечатляващи личности като Ванивър Буш, Алан Тюринг, Джон фон Нойман, Джон Ликлайдър, Дъг Енгелбърт, Джон Атанасов, Робърт Нойс, Бил Гейтс, Стив Возняк, Стив Джобс, Тим Бърнърс-Лий и Лари Пейдж.
Дълбокият личен интерес на Айзъксън към разглежданата тема прави разказа за постепенното развитие на 10-те най-съществени иновации на цифровата ера почти кинематографичен и изключително вълнуващ. Книгата надниква в мислите на иноваторите, разкрива защо те са толкова изобретателни и показва как способността им да си сътрудничат ги прави още по-успешни.
В наши дни иновациите, креативността и съвместната работа са ключът към успеха във всяко начинание, а "Иноваторите" показва какъв път е извървян, за да се стигне до тази истина. Потопил се за няколко години в житейските истории на тези гениални изобретатели, Айзъксън майсторски разкрива как в екип, където приоритет са познанията, творческият размах и споделянето на идеи, се раждат великите откриватели и артистите на бъдещето, потвърждавайки думите на гениалния Стив Джобс, че "иновацията разграничава лидера от последователя".
Уолтър Айзъксън е автор на биографиите на Стив Джобс, Айнщайн, Кисинджър и Бенджамин Франклин, а в съавторство с Еван Томас е написал "Мъдрите хора: Шестима приятели и създаденият от тях свят". Има дългогодишен опит като председател на CNN и отговорен редактор на списание "TIME", а понастоящем е изпълнителен директор на института "Аспен". Живее със съпругата си във Вашингтон.
"Това е разказ за ключовите събития на нашата дигитална епоха, разгърнат последователно, ясно, завладяващо - и понеже ярките идеи обикновено се раждат в главите на необичайни личности, у които странностите на характера съпътстват свръхразвития интелект - и по изключително забавен начин", отбелязва "Гардиън".
"Айзъксън е съумял да разкаже вдъхновяващата история на дигиталната ера по начин, достъпен за широката публика. Всеки, който използва компютър или някоя от съвременните му разновидности, ще бъде силно впечатлен от тази книга", подчертава "Лайбръри джърнъл".
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ