26 Април 2024петък12:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Каварна рок" пристига с ново издание

Забиване на една сцена с "Twisted Sister" и запис в звукозаписно студио са сред наградите на конкурса

/ брой: 23

автор:Дума

visibility 315

През 2015-а "Каварна рок" ще удовлетвори не само музикалните желания на феновете, но и стремежите на младите рокаджии, които мечтаят за светлините на прожекторите. След големия интерес сред младите банди второто издание на "Jagermeister Battle of the bands" ще зарадва нови изпълнители, които ще се включат в 10-годишния юбилей на най-големия рок фестивал в България.
За целта кандидатите трябва да изпратят до 10 март на имейл battle@bglm.eu 2 или 3 авторски парчета, сред които поне едно да бъде на английски език (условие е видеата да бъдат качени в YouTube), да бъде приложена информация за групата, лице и мейл за обратна връзка, предпочитан град за кастинг (София, Пловдив или Варна). Бандата да може да изсвири минимум 30-минутен сет.
По изпратените материали предварителен подбор на групите ще се извърши до 22 март. Следващите дни ще бъдат обявени класиралите се, както и датите и местата на кастингите в трите града, когато участниците ще трябва да представят на живо своя музикален талант. Квалифицирано жури ще излъчи две български групи, които ще влязат в битка с банди от страните съседки още през първия ден на "Каварна рок 2015".
В "Jagermeister Battle of the bands" ще се включат 2 групи от Румъния, която миналата година демонстрира сериозен интерес към събитието с общо 35 кандидати. В надпреварата ще участват и 3 групи, избрани от кандидатите от Молдова, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Грузия, Русия, Украйна и др. На 26 юни на сцената ще свирят 8 рок банди, от които публиката ще избере две победителки, ще излязат и миналогодишните лауреати "Downer Kill", които след безмилостна надпревара спечелиха овациите и сърцата на феновете. 
Едната група-победител ще бъде удостоена с възможността да открие вечерта на 28 юни, часове преди излизането на самите "Twisted Sister". Вторият победител ще триумфира на 27 юни и ще се сдобие с материална награда. "Първата година "Kavarna Battle of the bands" доведе страхотни банди, които търсеха популярност, но и искаха да усетят преживяването, което сцената на "Каварна рок" носи. Очакваме десетото лято на здрав рок да ни зарадва с две нови открития", коментират организаторите от "Bulgarian live music".
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ