26 Април 2024петък09:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мъри:

Имах късмет срещу Гришо

Димитров напусна "Аустрелиън оупън" след 4:6, 7:6 (5), 3:6, 5:7 на 1/8-финала

/ брой: 19

автор:Дума

visibility 36

Имах късмет срещу Григор Димитров. Това призна Анди Мъри след победата над хасковлията на 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия. Драматичният мач на централния корт вървеше към решаващ 5-и сет, след като Гришо поведе с 5:2 в 4-ия, но олимпийският шампион от Лондон тотално наказа българина. В един момент Гришо дори счупи ракетата си, след като вече усещаше, че изпуска нещата. Срещата беше с още по-голям заряд, защото победителят отива за място на 1/2-финал срещу 18-годишния Ник Кириос (Авл), който излъга Андреас Сепи (Ит) с 5:7, 4:6, 6:3, 7:6 (5), 8:6. Гришо не можа да повтори представянето си от миналата година, когато стигна топ 8. Така той защити само половината от 360-те който заслужи преди 12 месеца. Хасковлията обаче си тръгва от Мелбърн със $138 000 от наградния фонд.
На "Род Лейвър Арена" британецът имаше леко предимство в почти всички компоненти на играта, но най-същественото беше в броя на непредизвиканите грешки - 35 срещу 51 на Димитров. Мъри направи 10 аса срещу само 4 на Григор. Спечели и 77% от разиграванията на първи сервис. Трикратният финалист на "Аустрелиън оупън" записа 138-а победа в мачове от Големия шлем, докато Гришо остана със 149 в цялата си кариера.
"Мисля, че и аз направих добър мач. Григор е невероятен атлет, много е бърз на корта и стига до топки, които другите не могат. Неговите мачове винаги са атрактивни, каквато беше и тази среща. Имах късмет в четвъртия сет. Няколко пъти мрежата се намеси в моя полза. Спечелих последните 5 гейма, но съвсем лесно можеше и да загубя", призна Мъри. Той затвори мача за 3:32 часа игра. Мъри вдигна победно ръце още при първия си мачбол, след като топката удари мрежата и едвам я прескочи. Малко преди това Гришо тъкмо бе натрошил на две ракетата си. Гришо ще почива малко, а следващият турнир, на който е заявил участие, е  ATP 500 в Ротердам (9-15 февруари) с награден фонд 1 600 855 евро.

"Няма да крия разочарованието си. Бесен съм. След като съм загубил, значи не съм направил някои неща както трябва. Радвам се, че се играх на добро ниво и трябваше тенисист като Мъри да се изправи срещу мен, за да загубя. Разочарован съм, защото исках друг резултат. Може би можех да се справя по-добре в някои моменти, но не това реши мача. Не мисля, че трябваше да подходя по различен начин. Имах ясна стратегия и знаех какво искам да направя. Чувствах се доста спокойно. Бях уверен в това, което исках да постигна. Сервисът ми не беше на най-доброто ниво, но той посрещаше много добре. Това направи голяма разлика. Анди винаги те поставя под голямо напрежение, когато сервираш", каза Димитров.


Димитров прибира счупената си ракета в края на мача
Снимки БГНЕС

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 633

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 665

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 627

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 653

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 750

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 670

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 695

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ