24 Април 2024сряда02:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позитано въвежда прогресивна скала за членския си внос

15 на сто са извършените съкращения в централата на партията

/ брой: 296

автор:Юлия Кулинска

visibility 37

НС на БСП взе решение на вчерашното си заседание да въведе прогресивна скала за членския си внос, за да подобри събираемостта му, съобщи зам.-председателят на партията Бойко Великов. Сумите, които ще плащат партийните членове, ще са в зависимост от доходите, които те получават, обясни той. Тези от тях, които са на публични длъжности, ще плащат по 10% от месечните си заплати, уточни Великов. По този начин хората, които са в редиците на левицата, ще потвърдят и легитимират членството си в нея, обясни той. Великов обяви, че през януари заседанието на ръководството на БСП ще приеме мерки за политическото и организационното й  укрепване и засилването на влиянието й в обществото.    
Ръководството БСП прие бюджета на партията за 2015 година, съобщи Михаил Миков. По думите му в щата на Националния съвет остават на работа 147 души. Миков припомни, че вече са били извършени съкращения в него, а 30 координатори са прехвърлени в щата на Националния съвет. По този начин има обективно в него малко увеличение, но хората се прехвърлят заедно с финансовото си осигуряване. Съкращенията, извършени от октомври досега, съставляват около 15 на сто, обобщи Миков.
Припомняме, че намаляването на състава се наложи заради намалената държавна субсидия, която БСП получава като парламентарно представена партия. Досега финансирането от републиканския бюджет беше 10,3 млн. лева, а сега то е  около 5,5 млн. лева годишно.
От началото на работата на това НС са проведени 24 редовни и 3 извънредни заседания, в които депутатите от БСП са участвали активно в работата му като основна опозиционна сила. "Приети бяха 19 закона, 9 от които ратификационни, но не беше прието нито едно от предложенията на левицата. Ние внесохме 9 проектозакона, които очертават преди всичко левия профил на групата ни. Сред тях са предложенията за премахване на плоския данък и за народната просвета, който е алтернатива на дясното предложения на управляващите. Зададохме 91 въпроса и 9 питания към министрите", коментира Миков. Той очерта основните задачи, които стоят пред БСП, за да си върне партията доверието в хората.  
На заседанието е бил утвърден и правилникът за дейността на Младежкото обединение в БСП.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ