26 Април 2024петък22:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Златна топка" за Иван Вуцов

Левски няма потенциал да атакува върхове, обяви 75-годишният юбиляр

/ брой: 295

автор:Мони Георгиев

visibility 787

Легендата на Левски и бивш изпълнителен директор на БФС Иван Вуцов получи "Златна топка" по повод 75-годишния му юбилей, честван на 14 декември. Наградата от Пресклуб България е "за изключителен принос към родния футбол". Вуцов е носил екипите на Янтра, Ботев Пд, Левски и Академик Сф, бил е треньор на Левски, Спартак Вн, Спартак Пл и Локо Пд, както и селекционер, класирал националите за Мондиала в Мексико 1986. "Имахме футбол, който 6 пъти стига световни финали и независимо, че в този цикъл нямаме добри позиции, ще ми бъде много приятно отново да видя националите на голям форум", пожела си Вуцов. Той коментира и кризата в любимия Левски. "Определено съм разочарован от случващото се. Все пак преди в Левски имаше ред. Бяха постигнати добри резултати, но сега постепенно нещата избледняха. Левски като не е първи, все едно е изпаднал. Мен заради 2-ро място ме смениха като треньор. На Левски му трябва хирургическа операция, този състав няма потенциал да стане шампион. Който и да ги поведе, трудно ще направи нещо. Мисля, че качествата на футболистите не отговарят на целите на тима. Това е моето мнение. Не познавам всички играчи, но от това, което виждам, нямат потенциал. Трудно може да кажем кой е по-виновен. Сигурно и тези, които ги водят в "Левски" имат вина“, смята ветеранът, наричан "Сивия кардинал" на БФС. Той отказа да коментира вероятността синът му Велислав да застане отново начело на "сините", но изрази съмнение, че спряганият като фаворит за поста Стойчо Стоев е готов да води тима. "Велислав умира на темата за Левски, не мога да кажа дали може да се върне в Левски. Има други хора, които преценяват. Той е много темпераментен на скамейката и това му пречи. Когато бях генерален секретар, освободих Стоев като треньор на юношеските национали", припомни габровецът. Юбилярят не е съгласен и с назначението на Ивайло Петев за национален селекционер. "Сега, като излезе да ги готви играчите, те ще му кажат "Не те познавам". Не го подценявам, но мисля, че не е той човекът, който ще доведе успехите", завърши Вуцов, като даде за пример по-опитните Стойчо Младенов, Димитър Димитров - Херо, Пламен Марков и Георги Василев.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ