20 Април 2024събота09:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

9 млн. евро за финала на клубния Мондиал

/ брой: 295

автор:Дума

visibility 30

Победителят във финала на световното клубно първенство ще прибере 5 млн. евро от наградния фонд, а загубилият ще вземе 4 млн. В мача за трофея довечера в Маракеш, Мароко, ще се срещнат шампионите на Европа - Реал Мадрид (Исп), и на Южна Америка - Сан Лоренсо (Арж). За "Кралския клуб" сумата е незначителна, но за аржентинците средствата са жизненонеобходими. Утешителната премия за загубилия от 4 млн. се равнява на 40% от годишния бюджет на аржентинския клуб, който възлиза на 10 милиона евро. За сравнение - премия от 5 млн. евро е по-малко от 0,92% от бюджета на Реал, който е 541 млн. евро на година.
Покрай клубния Мондиал, Изпълнителният комитет на ФИФА се събра в Маракеш на спешно заседание и при засилени мерки за сигурност. Основната тема, която ще разискват шефовете на "Цар Футбол", е разследването на Майкъл Гарсия за получаването на домакинствата на световните първенства през 2018 г. от Русия и през 2022 г. от Катар.  Срещата в луксозен хотел в Маракеш стартира ден след като Гарсия си подаде оставка от Комисията по етика. Като мотив американецът посочи "липса на лидерство". Той протестира срещу публикуването на съкратен вариант на разкритията му около домакинствата на Русия и Катар на следващите Мондиали. Президентът на ФИФА Сеп Блатер може да изиграе решителна роля относно публикуването на доклада на Майкъл Гарсия, но по-вероятно е да замаже скандалните разкрития на американския юрист.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ