20 Април 2024събота15:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От редактора

Накъде ни водят?

/ брой: 295

автор:Борис Данков

visibility 3866

Накъде ни водят старите нови управници от пишман коалицията на бойковисти, реформатори, абевейци и патриотари? Накъде ли, ами то вече се вижда закъде сме се запътили.
Нали видяхме, че първо ни удариха в цените на тока с 10 процента. Туй било, онуй било. Каква голяма дупка имало в НЕК. Колко били виновни хората на Орешарски, че популистки намалили цената на електриката. А нито дума за "зелената енергия", за приятелите на приятелите на управляващите и "американските централи".
После ни треснаха с бюджета. Държавата щяла да приключи старата година с дефицит и трябвало да се вземе нов заем от 3 млрд. лв., а през 2015 г. - още едно заемче от 8 млрд. Нямало като как. Такъв бил халът на държавната хазна. И кой е виновен? Ами пак Орешарски и "тройната коалиция". Ало, а от кой трезор дни беше запълнена дупката КТБ? И защо обикновеният българин трябваше да плаща за депозитите на разните мушмуроци, а къде отидоха новите кредитни милионери? Къде се скриха?...
Станахме свидетели и на жалкия цирк с "Южен поток". Видяхме как Путин би дузпата на нашенските псевдополитици. Веднага след това последваха какви ли не обяснения и лакардии. Ама той лъжел, не бил прав, нямал основания. И колко хубаво станало, че бил спрял строежа на "Южен поток", за да не навредим на нашата девствена природа. И какви ли не още глупости и дивотии се издумаха и изписаха по родните ни медии. А жалкото умилкване на Бойко в Брюксел и около Меркел? А бе, аланколу, ако си бездарен като политик, имай поне малко достойнство на човек.
Газът отиде в Турция. Оттам един ден ще потече към Гърция, Македония, Сърбия и Унгария, за да стигне до Австрия. И сега к'во? България имала големи залежи от газ. Трябвало само да ги открием - се зае да ни утешава Бойко. Ама наистина ли имаме толкова много газ? Къде - в червата или на някое друго място? - както запита шеговито мой познат. Сега пък сме щели да строим газов хъб, да разпределяме газа, дето го няма. Хъб или ръб- все тая. И накъде ни водят новите стари управници? Ами към познатия вече гръцки сценарий - под кривата круша. А, честито!

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ