19 Април 2024петък21:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Путин:

Ние сме по-силни, защото сме прави

Русия не възнамерява да си съперничи със Запада, увери руският лидер

/ брой: 272

автор:Дума

visibility 16

Русия няма намерение да си съперничи със страните от Запада или да издига нова "желязна завеса", заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю в рамките на проекта "Първите лица", поместено на официалния сайт на агенция ТАСС.
Страната, каза той, ще отстоява своите геополитически интереси и ще следва своя дневен ред. Не ни е нужно, просто не ни е нужно да си съперничим.
Русия, изтъкна още Путин, не възнамерява да се изолира от останалия свят. Ние разбираме колко пагубна е за нас "желязната завеса". В никакъв случай няма да тръгнем по този път и около нас никой няма да издигне стена. Това е невъзможно, уверен е Путин.
Съвременният свят е взаимозависим. Съвсем не е факт, че санкциите, рязкото падане на цените на петрола, обезценяването на националната валута ще доведат до негативни резултати или катастрофални последици само за нас. Подобно нещо няма да се случи! - съобщи президентът. Путин призна, че ще възникнат проблеми и ситуацията ще се влоши, но не само в Русия, а и у партньорите ни, включително в нефто- и газодобиващите страни. Той предположи, че цените на нефта падат, тъй като САЩ започнаха да добиват шистов нефт и газ, но изрази увереност, че добивът на шистов газ ще се окаже нерентабилен. Руският държавен глава обясни падането на цените на нефта и с обективни причини, посочва ТАСС. "Предлагането се увеличи. Либия добива повече, Ирак също, независимо от проблемите. Появи се нелегален нефт по 30 долара за барел, продаван от Ислямска държава, Саудитска Арабия увеличи добива, а потреблението намаля заради стагнацията".
"Теорията на сдържането, колко години съществува тя? Струва ни се, че се е появила по съветско време, въпреки че е на стотици години. Но ние не трябва да драматизираме. Трябва да разбираме: светът е устроен така - подчерта Путин. - Това е борба за геополитически интереси, а зад тях стои значимостта на страната, способността й да генерира нова икономика, да решава социални проблеми, да подобрява жизненото ниво на хората. Ние изобщо нямаме агресивна позиция. Но пък Съединените щати, нашите американски приятели..."
В интервюто Путин заяви, че "ние сме по-силни от всички", "защото сме прави". Той каза това, говорейки за влизането на Крим в състава на Руската федерация. "Смятам, че така и ще стане (всичко ще завърши добре)... Просто ние сме по-силни... защото сме прави. Силата е в истината. Когато руският човек се чувства прав, той е непобедим. Казвам това съвсем искрено, не заради красивите думи", и подчерта, че никога не е взимал волунтаристични решения.
Руският лидер не изключва възможността да се кандидатира за президентския пост през 2018 година. Да, има възможност да се кандидатирам, заяви Путин и отбеляза, че при вземането на решение ще изхожда от общия интерес, вътрешното си разбиране и настроение. Конституцията го позволява, но това съвсем не значи, че ще взема такова решение, отбеляза руският президент. Той не възнамерява пожизнено да остава президент. На въпрос дали ще остане завинаги президент, Путин отговори: "Не. И за страната е неправилно и вредно, и за мен - ненужно".
Държавният глава отговори и на някои лични въпроси: той каза, че се опитва всеки ден да спортува, че не всичките му приятели са "милиардери" и че дъщерите му, които вижда "веднъж или два пъти месечно", сега живеят в Москва.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ