20 Април 2024събота09:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Влизането в НАТО остава цел на Киев

Пет партии в Украйна подписаха коалиционно споразумение

/ брой: 271

автор:Дума

visibility 735

В Украйна представители на пет политически сили сключиха коалиционно споразумение, предаде агенция УНИАН. Документът беше подписан от Блока на Петро Порошенко, Народния фронт, "Самопомощ", Радикалната партия на Ляшко, и "Баткивщина".
"Ние разбираме, че днес е денят на годишнината от Майдана и трябваше да завършим това преди тази нощ. Непременно. Печатахме, препечатвахме, преписвахме, записвахме", заяви Петро Порошенко.
Виталий Ковалчук, представител на блока на президента, коментира, че политическите сили са създали "пътеводител на страната за близките пет години" и че трите седмици, за които е съгласувано коалиционното споразумение, са доста кратък срок. По думите му, по време на дискусиите е имало противоречия, но са положени основите за по-нататъшно продуктивно сътрудничество.
В документа като главни приоритети се посочват "обезпечаването на отбранителните способности на Украйна, възстановяването на икономическия растеж и защитата на правата и свободите на гражданите". Окончателният текст на коалиционното споразумение ще бъде подписан на първото заседание на новата Върховна рада на 27 ноември, заяви Виталий Ковалчук.
В споразумението се предвижда възстановяването на властта на Киев на цялата територия на Донецка и Луганска област. В тази връзка бе декларирано "всестранно противопоставяне" на опълчението, а също така искова война срещу Русия в международни съдилища. Има и списък с реформи: на съда и правоохранителните органи, системите за национална сигурност и отбрана, антикорупционна реформа. Документът предвижда и отмяна на извънблоковия статут на Украйна, приватизация на мините, реформиране на железниците, промяна на избирателната система, съобщава Би Би Си.
"Влизането в НАТО е цел на Украйна. Това е последното решение на политическите сили от новото парламентарно мнозинство, за което се договорихме в парламента", написа във фейсбук депутатът от партия "Самопомощ" Егор Соболев.
Споразумението също така предвижда връщане на контрола над Крим и създаване на постоянни места за дислоциране на украинската армия в източната част на страната.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ