25 Април 2024четвъртък19:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Сменят рефера на дербито

Избират с жребий между трима кой да го свири, шефът на съдиите подаде оставка

/ брой: 271

автор:Дума

visibility 2626

Съдийската комисия на БФС отмени назначението на Николай Йорданов за главен съдия на дербито на 16-ия кръг в "А група ЦСКА - Лудогорец. Двубоят е днес от 16.00 ч. и ще бъде предаван по Нова ТВ. Отмяната е заради получени заплахи към арбитъра. Комисията реши да прибегне до жребий, в който ще участват трима от челните арбитри в ранглистата.
"След обявяването на съдийските назначения за поредния 16-и кръг от първенството на "А" футболна група неконтролируемо ескалира недоволството от назначението на Николай Йорданов за главен съдия на срещата ЦСКА - Лудогорец. В интернет медиите гъмжи от заплахи за здравето и живота на съдията Йорданов, както и на хора от Съдийската комисия. Не липсват и директни такива. Вземайки предвид всичко това и стремейки се да намали общественото недоволство и напрежението, стоварило се върху съдиите, СК при БФС реши: "Възползвайки се от правото си да прави промени в съдийските назначения, Съдийската комисия обявява,че главният съдия на срещата ЦСКА - Лудогорец ще бъде определен чрез жребий между предварително определените за тази среща съдии Николай Йорданов, Георги Йорданов и Таско Тасков.  Жребият ще се състои два часа преди началото на мача на стадион "Българска армия" в присъствието на мениджъра на Съдийската комисия Илонка Джалева и съдийския наблюдател Ичко Лозев. Съдийската комисия кани представители на двата клуба и  представители на медиите да присъстват на жребия. Асистент-съдиите и четвъртият съдия остават същите. Съдийската комисия декларира, че в плейофната система и в  други срещи, при необходимост, ще използва жребий за определяне на съдийските назначения", се казва в решението на комисията.
След решението, шефът на комисията Никола Джугански хвърли оставка. Той е изпратил молба до президента на БФС Борислав Михайлов да бъде освободен след скандала, който се разрази с назначаването на Николай Йорданов.
В личния си профил във Фейсбук Джугански написа: "Винаги съм смятал, че футболът е само една игра. В последните дни обаче се оказва, че за мнозина футболът е война. И тази война трябва да бъде спечелена на всяка цена. Без подбор на начини и средства. И с цената на всичко. Това не е моята игра. Аз бях дотук..." обявява бившият асистент-арбитър и публикува факсимиле на писмото си до шефа на БФС.

Молба
от Никола Джугански - председател на Съдийската комисия на БФС
Уважаеми господин Михайлов, най-напред желая да Ви благодаря за доверието и търпението, което проявихте към мен в последните 3 години. След това да Ви поздравя за добронамереността, с която се отнасяхте към работата и представянето на съдиите и Съдийската комисия. И най-накрая искрено желая да Ви помоля да ме освободите от поста Председател на Съдийската комисия към БФС.
Господин президент, понякога човек смята, че е взел най-точното и правилно решение. Уви, когато всички останали са на обратното мнение, явно има нужда от корекция. И човек трябва да направи тази корекция, ако има време и възможност за това. И
 след това да си тръгне.
Самоков, С най-добри чувства Никола Джугански




 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ