19 Април 2024петък12:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кулинарна надпревара разтърси 6 града

Джулюнска разядка, касапска кавърма и задушено по сватбарски оживяха благодарение на ученици от професионални гимназии

/ брой: 295

автор:Дума

visibility 1591

Уникални български ястия, запазени по рецепти от вековете, оживяха в 6 града на България по време на специална кулинарна надпревара. Събитията станаха факт благодарение на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите - "А.Р.И.З.-7", която е и организатор и на фестивала "Пъстра трапеза". Духът на традициите в кулинарията на България бе съживен от ученици от професионални гимназии в Джулюница, София, Поморие, Сливен, Смолян и Хисар, които се надпреварваха да демонстрират фантазията и уменията си в истински битки в кухнята.
Във всеки един от градовете трябваше да бъдат показани не само познанията на местни кулинарни традиции и да се приготвят типични за регионите ястия, но и да се поднесат и аранжират подобаващо. Така пред погледа на професионалното жури оживяха уникални български специалитети като джулюнска разядка, салата с кътък и зеленчуци, риба по поморийски, чорба по ичеренски, гювеч по медвенски, пържола по сливенски, тиганици, касапска кавърма, задушено по сватбарски и редица други. Освен че изследва по изключително атрактивен начин кулинарните традиции в различните региони на България, проектът цели да насърчи бъдещите топ кулинари в страната ни да развият още повече таланта и въображението си.
Общо 26 бъдещи ресторантьори, хотелиери и готвачи се включиха в проекта "Изследване на кулинарните традиции в различни региони на България като част от европейското кулинарно многообразие". Програмата е инициирана от "Младежта в действие" на Европейската комисия.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 156

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 173

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 153

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ