26 Април 2024петък06:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ботев би Берое за пръв път от 7 години

/ брой: 247

автор:Дума

visibility 26

Ботев Пд най-после прекъсна лошата си серия срещу Берое. Избраниците на Велислав Вуцов надвиха с 3:1 Берое в "Битката за Тракия" в 13-ия кръг на "А" група и двата отбора се изравниха по точки в класирането. Над всички в дербито беше капитанът на домакините - ветеранът Иван Цветков, който се отчете с гол, 2 асистенции и греда. Другите попадения във вратата на Благой Макенджиев бяха дело на Милен Гамаков (50) и Томаш Иршак (54). Резервата Димо Бакалов (76) пък вкара почетно за селекцията на Петър Хубчев. "Канарчетата" нямаха победа над Берое цели 7 години след 2:0 срещу старозагорци на 22 септември 2007 г., а в последвалите 8 мача завършиха с 6 успеха на заралии, а 2 двубоя завършиха наравно.
 И четирите попадения в срещата паднаха след почивката. Първото полувреме също беше много интересно, като положенията пред двете врати се редуваха, но гол не падна.
 В 37-ата минута пък Берое остана с 10 човека. Игор Джоман беше изгонен за втори жълт картон, след като фаулира първо Милен Гамаков, а след това и Пламен Николов. Само секунди след това гостите можеше да получат и втори червен картон, но съдията Вихрен Манев спести изгонването на Веселин Пенев. Защитникът влезе изключително грубо на Филип Филипов, посичайки го право в глезена. "Канарчето" обаче не получи сериозна контузия и това спаси Пенев.
 Преди мача се проведе и Общо събрание на акционерите на Ботев, което предприе промени в Съвета на директорите. Изненадващо беше освободен Ангел Палийски, който се занимава със строежа на стадион „Христо Ботев”. Освен него бяха освободени още Юли Попов и Бисер Лазов. Новите лица в Съвета на директорите са Апостол Апостолов, адвокат Георги Несторов и Иван Йончев. Председател на Съвета на директорите остава Иван Джиджев. Мястото си в него запазва Ангел Ванчев.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ