28 Март 2024четвъртък15:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ПФ и ГЕРБ договорили час по родолюбие и физическо всеки ден

Националистите поискаха разформиране на ДПС, което било престъпна организация

/ брой: 247

автор:Дума

visibility 3580

ГЕРБ и Патриотичният фронт са се разбрали в училище да се въведе дисциплина "Родолюбие" и всеки ден да има час по физкултура. Договорката е станала по настояване на националистите, а от партията на Борисов са се съгласили. Двете формации са постигнали консенсус и по това да има помощи за семейства с до 3 деца.
За да подкрепи правителство на ГЕРБ, от Пф са поставили условие Касим Дал и Корман Исмаилов, чиято Народна партия свобода и достойнство е част от РБ, да нямат свои хора във властта. "Както ние нямаме претенции към министерски постове, така и Корман Исмаилов да бъде добър да няма подобни претенции. Исмаилов се снимаше с Реджеп Ердоган на предишните избори и беше проводник на политиката на Република Турция", заяви вчера лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той уточни, че с ГЕРБ имат различия по 11 точки. Каракачанов е категоричен, че Дал и Исмаилов по никакъв начин не бива да участват в управлението. Те ще бъдат в парламента, но ПФ няма никакво желание да има вземане даване с тях, защото смята, че работят в името на чужди интереси.
От ВМРО поискаха разформироване на партията на Ахмед Доган. "С ДПС въобще не искаме да разговаряме. С тях трябва да говори прокурор или съдия, защото те са престъпна организация. ДПС разпаднаха КТБ, заедно с банковия надзор на БНБ. Тези неща трябва да бъдат разследвани", подчерта евродепутатът Ангел Джамбазки. По думите му ПФ казва твърдо "не" на корупцията, монополите и ДПС във властта и твърдо "да" на подкрепа на българското производство, замразяване и намаляване на цената на тока, ревизия в енергетиката. Воеводите уточниха, че ГЕРБ били съгласни на "ревизия на цялата енергетика на България". Относно членството на Турция в ЕС двете формации са се разбрали, че ако този въпрос бъде поставен на дневен ред, в България задължително ще има референдум.
ПФ и ГЕРБ са на мнение, че управителят на БНБ Иван Искров носи основната отговорност за случая със затворената Корпоративна търговска банка. Според Джамбазки управителят на трезора трябва да бъде разследван, защото "Банковият надзор" в БНБ "очевидно не си е вършил работата" както трябва.


 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ