26 Април 2024петък08:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП:

СОС да се намеси в скандала в "Гео Милев"

Инвеститорът плаши, че ще съди държавата в Страсбург

/ брой: 246

автор:Дума

visibility 75

Общинските съветници да се намесят за разрешаването на конфликта, който се разрази през последните дни между гражданите от район "Слатина" и инвеститора, който има документи за строеж в съседство до детска площадка. За това призова общинският съветник и председател на групата на БСП Милка Христова по време на заседанието на Столичния общински съвет.
Председателката на групата на БСП припомни, че драмата заради намерението за застрояване на детска площадка в "Гео Милев" продължава повече от година. Не бива да бъдем безучастни, призова тя и акцентира, че конфликтът е стигнал до палеж и гражданско неподчинение.
Да се инициират преговори и да се предложат други имоти на въпросния инвеститор, предложи Христова като начин да се разреши големият проблем. Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков обаче обясни, че такива терени вече са предлагани на инвеститора, но той е отказал.
Междувременно инвеститорът арх. Венцислав Дучев, собственик и управител на фирма "Агора Ин" ООД, която от 2010 г. притежава парцела с право на застрояване в кв. "Гео Милев", обяви, че ще съди държавата в Страсбург заради нарушаване на правата си. По думите на Дучев неговите съседи, които са се обединили в инициативен комитет, не са съгласни с правото му да строи с мотив, че ще ги лиши от междублоковата градинка. Архитектът обясни, че е изградил нова детска площадка със съвременни съоръжения, но това не туширало недоволството, което в последните месеци ескалирало.
Вчерашното заседание на Столичния общински съвет започна с полагане на клетва от трима новоизбрани общински съветници. Те заемат местата на Вили Лилков, Атанас Атанасов и Петър Москов, които бяха избрани за депутати от Реформаторския блок. Местата им в Столичния общински съвет ще заемат Антон Койчев, Марга Георгиева и Стефан Иванов. Тримата нови общински съветници подписаха клетвените си декларации, колегите им отправиха пожелания за успешна и усърдна работа.
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ