23 Април 2024вторник21:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Реформаторите готови за съюз с Патриотичния фронт

Борисов реди тройна коалиция и не замина за Брюксел

/ брой: 245

автор:Дума

visibility 26

Това, което ни събира с Патриотичния фронт, е много повече от това, което ни разделя. С тези думи Найден Зеленогорски от Движение "България на гражданите" даде да се разбере, че Реформаторският блок вече е склонен да приеме ПФ като част от управленска коалиция. Позицията стана ясна след среща между националистите и десните в парламента вчера.
За нас Патриотичният фронт като коалиционен партньор в едно дясноцентристко правителство е приемлив вариант, посочи още Зеленогорски. На този етап нямаме проблем АБВ да подкрепят определени политики и позиции, но за нас, ако има коалиция, тя трябва да е дясноцентристка, коментира още той. Корман Исмаилов от НПСД  посочи, че предстоят двустранни и тристранни преговори включително и с ПФ. Според него тези срещи трябва да се състоят тази и следващата седмица.
"На срещата обсъждахме правилника на ПГ и все още не сме избрали ръководство на групата. Има две идеи за ръководство на парламентарната група - да има едноличен председател или да има съпредседатели, каза още Зеленогорски и обясни, че групата ще се събере отново в неделя и тогава ще бъде приет и правилникът й.
Много по-откровен по въпроса за бъдещата коалиция беше лидерът на СДС Божидар Лукарски. В тв интервю вчера той обяви, че ГЕРБ ще реши кой да е третият в управлението. Не трябва да има правителство на малцинството, излъчено само от Реформаторския блок и ГЕРБ, обяви мнението си синият лидер.
Лукарски трябваше да даде обяснения и за странната и необявена предварително среща на ръководството на Реформаторския блок с ръководството на ГЕРБ във вторник вечерта. Според него това било нещо съвсем нормално, разговор от втория кръг преговори за съставянето на кабинет. Лидерът на СДС обаче отново се заплете в обясненията за това какво е наложило срещата да се проведе спешно. След разговорите с ГЕРБ от РБ обясниха, че са отишли на тях, защото Борисов трябвало да пътува за Брюксел и нямало как да се видят на друга дата. Лукарски напълно издъни това обяснение, като обяви, че никакво пътуване на Борисов до Брюксел не предстои, а лидерът на ГЕРБ си е тук в България.
От срещата във вторник вечерта стана ясно, че Меглена Кунева е получила подкрепа ДБГ да стане член на ЕНП. Според преговарящия екип от ГЕРБ, начело с Бойко Борисов, разговорът бил крачка напред към подписване на коалиционно споразумение. По време на срещата не се е стигна до подписване на коалиционно споразумение, но били уточнени важни детайли като част от неяснотите между тях били преодолени.
Пред журналисти Румяна Бъчварова обясни, че Реформаторският блок доказал, че може да бъде достатъчно стабилен партньор.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ