26 Април 2024петък22:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Голов рекорд в Шампионската лига

Георги Миланов игра цял мач при щастливо 2:2 на ЦСКА с Манчестър Сити в Москва

/ брой: 245

автор:Дума

visibility 10

Първите 8 мача в III кръг на Шампионската лига бяха белязани с рекорд по резултатност, след като на 8 стадиона в Европа бяха отбелязани общо 40 гола. Най-резултатен бе мачът Рома - Байерн Мюнхен (1:7) на "Стадио Олимпико". В Рим се очакваше невероятно дерби, но такова всъщност нямаше. Германският колос реши нещата за малко повече от половин час, след като съкруши "вълците" с 5:0. Ариен Робен (8 и 30) вкара 2 гола, а останалите добавиха Марио Гьотце (23), Роберт Левандовски (25) и Томас Мюлер (36-д). През втората част по 1 път се разписаха и резервите Франк Рибери (78) и Джердан Шакири (80). Почетно за "вълците" се разписа котдивоарецът Жервиньо (66). Това е и най-голямата победа за Байерн в историята при гостуване на европейската сцена. Тимът на Хосеп Гуардиола стана и първият германски отбор, който бележи 7 гола в Италия в европейските клубни турнири.
"Струва ми се, че тази победа малко се надценява. Ранният гол на Робен ни помогна да се поотпуснем, след това бързо реализирахме 2-ри. Има и такива мачове, в които в един момент всичко се получава. Те са по-скоро изключение, рядкост", призна Гуардиола.
Във вторник вечерта най-запомнящи бяха изявите на Луис Адриано от Шахтьор Донецк. Бразилецът вкара 5 гола за победата над БАТЕ в Борисов със 7:0. Той изравни постижението на Лионел Меси, който единствен се бе разписвал 5 пъти в мач от турнира. Адриано стана и първият футболист с 4 гола за едно полувреме в Шампионската лига. "Чух груби расистки обиди от трибуните по мой адрес. Феновете се държаха лошо и затова се чувствам разочарован и обиден. Това беше много лоша постъпка от тяхна страна. Победата беше много красива, историческа", каза Адриано. Шахтьор пък е първият отбор, който вкарва 6 гола за едно полувреме в турнира на богатите.
Българският национал Георги Миланов игра цял мач при щастливото 2:2, което отборът му ЦСКА Москва измъкна срещу Манчестър Сити. Английският шампион пропиля 2 гола аванс, след като Серхио Агуеро (29) и Джеймс Милнър (38) се разписаха преди почивката на празния заради наказание на руския тим стадион "Арена Химки". Сейду Думбия (64) намали, а 4 мин. преди края той беше фаулиран в наказателното поле от Александър Коларов и Бибрас Натхо вкара от бялата точка. Това е първа точка за руския първенец, а "гражданите" също останаха без успех и намалиха шансовете си да стигнат до елиминациите.
Солиден мач изигра и Челси, който разби Марибор с 6:0. Дидие Дрогба вкара първия гол след завръщането си при лондончани през лятото, а Еден Азар се разписа 2 пъти в края. Дрогба замени Лоик Реми, който се контузи при отбелязването на попадението, с което откри в 13-ата мин. Котдивоарецът удвои в средата на първото полувреме от дузпа, реализирайки 158-ия си гол за Челси. Джон Тери също се разписа след малко повече от половин час игра, а Митя Вилер си вкара автогол в началото на второто полувреме. Петер Чех пък хвана дузпа на Агим Ибраими в 64-ата мин. "Още сме в груповата фаза. Изиграли сме 3 мача, а до финала остават 12. Това е дълъг път и не искам да говоря, преди да сме си осигурили поне класиране в следващата фаза", обяви Моуриньо.
Симеон Славчев не попадна в групата на Спортинг Лисабон при загубата от Шалке с 3:4 в Гелзенкирхен. Португалците играха от 33-ата мин. с 10 души заради червен картон на Маурисио, но изпуснаха точката в добавеното време. Тогава Адриен Силва игра с ръка в наказателното поле, а Ерик Чупо-Мотинг вкара дузпата.
Лионел Меси пък се изравни с носителя на "Златната топка" Кристиано Роналдо във вечната ранглиста при голмайсторите в Шампионската лига. Звездата на Барселона отбеляза своя 69-и гол в турнира при победата с 3:1 над Аякс на "Ноу Камп". Толкова има и звездата на Реал Мадрид, който снощи игра срещу Ливърпул на "Анфийлд" в мач от група В, в която Лудогорец срещна Базел в София. Лидер в тази звездна класация е легендата на "Белия балет" Раул Гонсалес със 71 попадения.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ