28 Март 2024четвъртък19:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Калкулатор Засега газопроводът носи само новини, и то не винаги добри

"Южен поток" поскъпна

Първоначално посочената цена на "Южен поток" беше 15,5 - 16 милиарда евро. Но от "Газпром" винаги подчертаваха, че точната му цена ще стане известна след като се направи обща равносметка на отделните търгове по проекта.

/ брой: 245

visibility 26206

Евгений Калюков
РБК


И така, общата стойност на строителството на газопровода "Южен поток" ще стигне около 23,5 милиарда евро, което е около един път и половина повече от първоначалната оценка.  Това е заявил по време на четвъртия Петербургски международен газов форум първият заместник-началник на финансово-икономическия департамент на "Газпром" Александър Иванников, предаде Интерфакс. Според неговите данни 14 милиарда ще струва онази част от газопровода, която пресича Черно море. Надземната част на"Южен поток", която минава през територията на България, Унгария, Словения,Сърбия, Хърватско  и Австрия, ще струва по-евтино - "всичко на всичко"  9,5 милиарда евро.
Иванников е отбелязал също така, че "Газпром" има планове да привлече за строителството на "Южен поток" гаранциите на ЭКСАР (Руска застрахователна агенция, която се занимава със застраховките на експортни кредити и инвестиции).
Stream Transport AG  е отложил срока за привличане на проектно  финансиране за първото тримесечие на 2015 година, съобщи Интерфакс, позовавайки се на източник от "Газпром". "Що се отнася до сроковете за привличане на финансиране до края на 2014 година, сега за това не става дума. Сега акционерите са поставили задачата да се осигури финансиране за първото тримесечие на следващата година" - каза пред  "Интерфакс" източник от монопола. Марк Партридж, управляващ директор на департамента за проектно финансиране на "Газпромбанк" поясни пред РБК, че проектното финансиране трябва да осигури 70% от необходимите средства за проекта, още 30% ще бъдат осигурени от собствени средства на акционерите. В края на 2013 година Съветът на директорите на "Газпром" увеличи стойността на реализацията на проекта "Южен коридор" - това е създаване на система от газопроводи, които минават през територията на Мордовия, Нижегородска, Пензенска, Саратовска, Волгоградска, Воронежска и Ростовска области, а също така  и през Краснодарския край и които осигуряват подаването на газ към  магистралния газопровод "Южен поток" Тогава стойността на "Южния коридор" беше увеличена от 509,6 милиарда на 738,5 милиарда рубли, или с около 45%.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ