28 Март 2024четвъртък23:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мария Илиева обвини СЕМ в двойни стандарти

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 530

Открито писмо до СЕМ изпратиха продуцентите на песента "Видимо доволни". Мария Илиева, която заедно с Криско изпълнява музикалното парче, обвини Съвета за електронни медии в двойни стандарти. Чрез компанията си "Stereo Room" тя изразява недоумението си от актовете за административно нарушение на електронните медии, излъчвали аудио-визуалното музикално произведение "Видимо доволни".
"Считаме, че СЕМ демонстрира грубо и с неясни субективни критерии дискриминационно отношение към конкретно художествено съдържание. Порочната практика на двойни стандарти на СЕМ, на която неведнъж сме ставали свидетели, ни кара риторично да си зададем въпроса какъв е смисълът от регулаторен орган, който не работи по ясни правила", пише в писмото. Илиева смята, че СЕМ ограничава свободата на словото и определя санкцията като безпардонно вмешателство в естественото развитие и плурализма на творческите среди, както и в правото на избор на потребителите. "Песента "Видимо доволни" категорично не съдържа нецензурни думи и неспецифични за хип-хоп и поп културата жаргонни изразни средства, които очевидно сте пропуснали да откриете в стотици други произведения", добавят от компанията. Еднозначно направените от вас определения ("вербални послания, принизяващи сексуалните отношения до един физически акт, оправдаващи секса като средство за получаването на облаги; представящи пушенето на трева, несъобразяването с правилата и нормите на благоприличие като приемливо и естествено поведение") приемаме като тенденциозност и тотална липса на осведоменост за световните музикални практики и съдържанието на съвременните музикални произведения, пише в писмото.
Илиева се притеснява, че има тенденция държавата в лицето на ЕСМ да пренебрегва основни постулати на демократичната си идентичност и да ни напомня за отминали години на дискриминация, цензура и ограничаване на свободата на словото.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ