20 Април 2024събота05:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Не на расизма" в София

Германец свири на Лудогорец и Базел утре

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 16

УЕФА ще използва всички мачове в Шампионската лига и Лига Европа през тази седмица, за да подчертае отново своята борба срещу всички форми на дискриминацията по футболните стадиони в Европа. Поради тази причина всички мачове, сред които и предстоящият утре вечер двубой на Лудогорец и Базел, ще бъдат съпътствани със специални послания против расизма. На всеки стадион ще бъде пускана специалната реклама на УЕФА за кампанията, дикторите ще четат специални послания, а в програмките за двубоите ще има отделено внимание за кампанията, която окуражава феновете да се присъединят към борбата с расизма.
Децата, които ще се появят на терена заедно с футболистите, ще бъдат с фланелка с надписи „Не на расизма“, а капитаните ще носят специално брандирани ленти със същия надпис.
Германска съдийска бригада ще ръководи мача утре вечер. Главен арбитър ще бъде 36-годишният Дениз Айтекин, а негови помощници ще бъдат Гуидо Клвефе и Маркус Хекер. За допълнителни съдии зад вратите са назначени Кристиан Дингерт и Тобиас Щийлер. Четвърти съдия е Тобиас Христ.
Айтекин има икономическо образование и работи като интернет мениджър. Той вече ръководи един мач от Шампионската лига през този сезон на 17 септември при победата на Барселона над кипърския АПОЕЛ с 1:0 на "Камп Ноу".
Айтекин свири първия си мач в Бундеслигата през септември 2008 година, а от 2011 година е съдия на ФИФА.
 


Снимка uefa.com


Студенти от Факултета по журналистика и масова комуникация и опитни колеги от спортни медии също ще дискутират проблемите на расизма по трибуните и терените съвместно с Българския футболен съюз. Модератори на дебата ще бъдат Стефан Орманджиев, който отговаря за проблемите с расизма в БФС, Станил Йотов, спортен журналист с 22-годишен опит в професията и Иван Жиков, спортен журналист от в. „Преса“, защитил дипломна работа на тема „Расизмът в българските медии“. Те ще се опитат да отговорят на въпросите как и защо се е появил расизмът по българските стадиони, каква е ролята на медиите за борба с него и кой трябва да санкционира расистките изстъпления. Ще бъдат обсъдени и мерките от УЕФА и от БФС, за да спрат проявите на нетърпимост по стадионите, ролята на съдиите и на фен клубовете.
Дискусията „Не“ на расизма във футбола се организира от неформалното сдружение „Журналисти за толерантност“ и е част от кампанията „Футболни хора“ на организацията "Футбол срещу расизма в Европа" (FARE). Кампанията е насочена към феновете от над 46 държави на континента. Акциите ще покрият огромен диапазон от проблеми, като гарантиране на равни права на етническите малцинства, противодействие на расизма, равенството между половете и женския футбол. “Седмиците на действие са вдъхновяващ период, в който стотици организации използват силата си, за да се изправят срещу дискриминацията и изключването - каза изпълнителният директор на FARE Пиара Поуър. - Очакваме повече от 2000 инициативи, а движението „Футболни хора“ набира скорост и с помощта на организации като „Журналисти за толерантност“ ще разшири обхвата ни”. Дискусията „Не“ на расизма във футбола ще се проведе на 21 октомври, вторник, от 18 часа в зала 61 на Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ „Св. Климент Охридски“.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ