28 Март 2024четвъртък14:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Цвети не спря Серена

Световната №1 даде само пет гейма на пловдивчанката

/ брой: 226

автор:Дума

visibility 23

Цветана Пиронкова (№51 в света) не можа да спре хегемона в тениса Серена Уилямс (САЩ). В мач от II кръг на Откритото първенство на Китай ($5,4 млн.) първата ни ракета загуби с 2:6, 3:6. Лидерката в ранглистата бе с класи над българката и без проблеми затвори мача за малко повече от час, след като загуби едва 5 гейма. Въпреки, че в предишните 2 мача помежду им Пиронкова печелеше първия сет и губеше след обрат, в този двубой Цвети не можа да окаже съпротива, независимо че Уилямс не се намира в най-добрата си форма.
Основната причина беше слабият й 2-ри сервис, който в 15 от 20-те случая доведе до точка за Уилямс. Общо американката спечели 25 от 52-те разигравани точки при начален удар на българската тенисистка. В същото време миналогодишната шампионка и двукратна носителка на трофея загуби 16 точки при свой сервис, 4 от които след двойни грешки.
На централния корт в Пекин поставената под №1 Уилямс поведе с 3:0, българката върна пробива и намали до 2:3, но американката направи нова серия от 3 последователни гейма, за да спечели първия сет. 27-годишната пловдивчанка, която пропиля аванс от 40:0 при сервис на съперничката си на старта на втората част, беше равностойна до 3:3. Уилямс успя да реализира пробив за 5:3 и след това не даде шансове на Пиронкова при собственото си подаване. 33-годишната американка пласира общо 27 печеливши удара срещу 8 на Цвети. Нашенката обаче заслужи 95 т. за ранглистата и $25 100 и следващата седмица ще се завърне в топ 50.
В III кръг носителката на 18 титли на сингъл от Големия шлем ще се изправи срещу 13-ата поставена в схемата Луцие Шафаржова (Чех), която победи Мона Бартел (Гер) с 6:3, 6:3.
В мъжката схема Григор Димитров (№10) ще играе днес с Пабло Андухар (№43), след като испанецът победи на старта Жулиен Бенето (Фр) с 6:4, 6:1. При успех Гришо ще вземе 90 т. и $62 245, а на 1/4-финалите ще срещне по-добрия от защитаващия титлата си Новак Джокович (Сърб, №1) или Вашек Поспишил (Кан).

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ