20 Април 2024събота08:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Над 270 малки и средни фирми от Русия имат интерес към България

Над 350 000 руснаци имат жилища в България, а 22 000 са придобили българско гражданство

/ брой: 225

автор:Дана Русева

visibility 54

От началото на тази година над 270 малки и средни фирми от Русия са проявили интерес към България. Това съобщи изпълнителният директор на Руската агенция за подкрепа на малките и средни предприятия Константин Сергеенко, който е сред участниците в двудневната среща на бизнеса от Русия и България, организирана от Българо-руската търговско-промишлена палата в Албена. Според него проблемът е, че след въведените евросанкции за Русия фирмите са уплашени да развиват контакти, а където има договори, се чудят как да ги спасят през обходни мерки. Сергеенко обясни, че санкциите са в ущърб и на Русия, и на Европа. Неговото очакване е, че рестрикциите ще отпаднат в бъдеще. По думите му заради кризата фирмите, за да изпълняват договорите си, минават през Беларус. Става дума основно за хранителни продукти. "България е загубила своята част на руския пазар, но се опитваме да възстановим връзките. Туризмът е основна тема", каза Сергеенко. 
"Българо-руската търговско-промишлена палата има 230 фирми членове. Чрез палатата те могат да контактуват с фирми, които са регистрирани в 174 регионални палати в Руската федерация. За нас Русия е първи стратегически партньор. Причините са, че Русия държи 12 процента от общия търговски оборот на страната, нейното участие във вноса е 20 процента, както 50-70 процента в отрицателното търговско салдо на страната се пада на руската страна", заяви  при откриването на форума Желю Добрев, председател на Управителния съвет на палатата. Другите аргументи на Добрев са, че руските туристи са основен дял на българския туристически пазар, въпреки проблемите тази година. Той посочи, че над 350 000 руснаци имат имоти - основно жилища, в България, а 22 000 имат българско гражданство.
"Албена АД" все повече разчита на регионалните връзки с региони в Русия, наред с международните борси. Инициативата на Българо-руската търговско-промишлена за регионални срещи е много добра. Ако в големите градове - Москва и Петербург, сме добре представени, благодарение на големите турооператори, то в регионите това не е така", коментира Красимира Стоянова, мениджър в "Албена АД". По думите й там по-добре се представят нашите конкуренти като Гърция, Турция, защото имат повече самолети и повече реклама. Според нея в Албена ще продължават да идват корпоративни клиенти и фирми, които водят работниците за лечение, затова регионалните контакти са важни. На форума не само туризмът беше разискваната тема. Имаше интерес и от другите предложения на българските фирми.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ