19 Април 2024петък21:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Цвети и Гришо бият в Пекин

27-годишната пловдивчанка среща световната №1 днес

/ брой: 225

автор:Дума

visibility 231

Цветана Пиронкова (№51 в света) и Григор Димитров (№10) се класираха за II кръг на Откритото първенство на Китай ($5,4 млн.). Първата ни ракета при дамите отнесе Мария Кириленко (Рус, №134) с 6:4, 6:1, а 23-годишният хасковлия се справи с Фернандо Вердаско (Исп, №32) с 6:1, 3:6, 6:3. Безспорно по-труден бе мачът на Гришо. Той остана на корта 95 мин., докато откаже левичаря, бивш тенисист от топ 10.
Димитров беше повече от категоричен в първия сет, в който поведе с 5:0 и спечели с 6:1 след само 19 мин. игра. Във втората част Вердаско направи първия си пробив в мача за 4:2, а в следващия гейм българинът пропусна 4 точки за връщане на пробива. До края на сета двамата спечелиха своите подавания.
Българинът изчака своя момент в третия решителен сет, в който при подаването на съперника поведе с 4:2. Димитров имаше мачбол при 5:2, но не успя да се възползва. Вердаско спечели гейма, но в следващия първата ракета на България не сгреши и затвори мача. Гришо, който е поставен под №5 в Пекин, наниза 11 аса на старта и добави 3 пробива. За него това бе първа победа над Вердаско в 2 мача и дебютна в Пекин. В предишните си 2 участия в китайската столица нашенецът неизменно губеше на старта. Димитров заслужи 45 точки за ранглистата и $31 740 от наградния фонд, а във II кръг ще играе с по-добрия от Жулиен Бенето (Фр) и Пабло Андухар (Исп).
Пиронкова пък отнесе безпроблемно участващата с "уайлд кард" Кириленко. Първата ни ракета затвори мача срещу шампионката от 2005 г. за 76 мин. Рускинята е бивша №10 в света, но сега е 134-а, след като в началото на сезона претърпя операция на дясното коляно и се възстановява 3 месеца. Цвети заслужи 95 т. за ранглистата, след като игра и квалификации, и $25 100 от наградния фонд, а следващата й съперничка е световната №1 Серена Уилямс (САЩ), която разби Силвия Солер Еспиноса (Исп) със 7:5, 6:2. Пиронкова има 2 загуби от 2 мача с Уилямс, но и в 2-та е печелила сет.
"В Ухан миналата седмица се отказах заради здравословни проблеми. Сега проведох няколко тренировки в последните дни и в крайна сметка реших да участвам. Ще видим какво ще се случи, определено се чувствам значително по-добре. Имам повече енергия”, обяви Уилямс.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ