28 Март 2024четвъртък23:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ненков иска още 11 млн. лв. за МЗ

/ брой: 220

автор:Аида Паникян

visibility 533

Още 11 млн. лв. до края на т.г. иска към бюджета на МЗ служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков. Това става ясно от проект за постановление на Министерския съвет. Според доклада на министъра парите са необходими за спешната и за психиатричната помощ, за някои регионални здравни инспекции и за трансфузионна хематология. Парите ще бъдат разпределени за "Контрол на медицинските дейности и здравна информация" (3 628 800 лв.), за "Осигуряване на медицинска помощ на специфични групи от населението" (2 млн. лв.), за "Спешна медицинска помощ" (3 628 800 лв.), за "Психиатрична помощ" (1 094 400 лв.), за "Осигуряване на кръв и кръвни продукти" (648 000 лв.).
Сумата от 11 млн. лв. е разбита на още две пера - капиталови и текущи разходи за персонал, като за заплати и осигуровки на работещите в психиатричните болници са предвидени 410 400 лв. От 2013 до 2014 г. щатът на работещите в системата на психиатричните болници е нараснал едва с 31 души. За подобряване на психиатричната помощ е предвидена модернизация, реконструкция и оборудване на сграда, в която да бъдат пребазирани Държавната психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм в Суходол и Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" в Нови Искър.
По проекта за подобряване на организацията и координацията при оказване на спешна медицинска помощ ще бъдат закупени 28 линейки с апаратура за 28-те Центъра за спешна помощ. От доклада става ясно, че щатът в спешната помощ за година се е увеличил само с 577 души.
Предвижда се всяка РЗИ и 5 Центъра за трансфузионна хематология да получат по един стандартен санитарен автомобил с многофункционална апаратура. Проектът предвижда и закупуване на транспортно средство за държавна психиатрична помощ и ангиографски апарат.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ