25 Април 2024четвъртък04:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ермитажът е най-добрият музей в Европа

/ брой: 220

автор:Дума

visibility 109

Държавният Ермитаж в Санкт Петербург бе избран за най-добрия музей в Европа в класация на престижния туристически портал Trip Advisor. Сайтът, който е един от най-посещаваните в сферата на пътуванията и туризма, обяви че Eрмитажът изпреварва много от най-прочутите европейски музеи като Лувъра, който е на 11-о място в класацията и Британския музей, който остава осми, съобщава Artprice.bg.
На втора позиция е Галерията на Академията във Флоренция, където посетителите могат да видят статуята на Давид на Микеланджело. След нея идва музеят Орсе в Париж, четвърти е музеят на Акропола в Атина, музеят "Прадо" в Мадрид е пети, а след него е Националната галерия в Лондон. В списъка са още и "Пергамон" в Берлин, "Виктория и Албърт" в Лондон и музеят на Ван Гог в Амстердам.
От Trip Advisor са подготвили и класация за целия свят. Според нея Ермитажът остава на трето място, като преди него са Чикагският институт по изкуствата и Националният антропологичен музей в Мексико.
Ермитажът в Санкт Петербург е най-големият музей в Русия и един от най-големите, най-старите в света художествени и културно-исторически музеи с обща площ 127 478 кв. м. В него може да се видят картини на Микеланджело, Леонардо, Рембранд, Пикасо, Лорейн, Вато, Моне, Сезан, Батиста,  Гоген, Ван Гог, Рубенс, Рафаело, Тициан, Веронезе, Ел Греко, Гоя, Диего Веласкес, Ван Дайк, Дьолакроа, Мане, Реноар и много други.
В Ермитажа се пазят над 2 700 000 творби от различни епохи, страни и народи, представящи световната култура от няколко хилядолетия до наши дни. Тук се намират богати колекции от паметници на древногръцката, античната и средновековната култура, изкуството на Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници на Азия, на руската култура. Всяка година музеят е посещаван от 4 000 000 души.
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ