25 Април 2024четвъртък06:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Загубата на непобедимите

/ брой: 220

автор:Альона Нейкова

visibility 28

Холивудски продуценти се заканиха да накажат киноманиаците, "нелегално" изтеглили от интернет филма "Непобедимите 3". Всичките над 200 000 почитатели на седмото изкуство, припряно избързали да разберат новия сюжет на дългоочаквания и широко рекламиран блокбастър преди официалната му премиера по екраните, са приканени до 5 октомври да си признаят доброволно извършеното "престъпление" и чинно да си платят глобата от няколкостотин долара. Не се знае как точно е изчислена тази сакрална и все още твърде неясна цифра. Но вече е ясно, че жителите на планетата, неподчинили се на този "призив", ги очаква преследване от американските (!) съдебни органи. А "дължимото" за неправомерно сваляне на филма от глобалната мрежа щяло главоломно да нарасне до хиляди в зелено плюс почти сигурен затвор (!!!).
Леле!!! Или по-скоро - уау (както биха казали в Холивуд)!!! Зрителите, изгледали "Непобедимите 3" в домашни условия, а не в кинозалите по света, вече сигурно треперят, трескаво забърсвайки избилата студена пот по... очите... И сменят на поразия IP адресите си, за да не ги достигнат вездесъщите пипала на Меката на киното... Или по-скоро се подсмихват снизходително на поредния пиар трик на креативните филмопроизводители. Не само за зрителите, успели да зърнат новата творба, е очевидно, че с тази пишман акция продуцентите искат да си измият ръцете за "недостатъчния" успех на "Непобедимите 3". Създателите на екшъна с бюджет 90 млн. долара са очаквали приходите да надхвърлят 250 млн., но реалността леко им обърка плановете с "едва" 190 млн. постъпления от прожекции.
Редно ли е обаче за "недостигащите" 60 млн. да бъдат обвинявани хората, изтеглили филма от интернет?! Дори те наистина да са 2 млн. души, в какви точно кинозали трябва да отидат по света, че всеки от тях да плати за билет по над 30 долара, та да им излезе сметката на продуцентите?! По света цената за прожекция на човек е в рамките на 10 долара, като в България се знае, че филм на голям екран може да се гледа за 7-9 лева.
Публична тайна е, че тези, които ходят на кино, рядко си позволяват да свалят нелегално копие с незадоволително качество от мрежата, както и обратното. Заплахите, отправени от холивудските продуценти, може и да доведат до определена предпазливост, но - за кратко. И със сигурност киноманите, предпочитащи филми от интернет, ще останат в някаква степен истинските непобедими... А за създателите на подобни пиар акции, пардон - филми, съществува реален шанс да загубят много повече в бъдеще, отколкото се стремят да получат сега.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ