28 Март 2024четвъртък18:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Шампион от Нанкин бяга в Азербайджан

6 световни рекорда подобряват щангисти на Азиатските игри

/ брой: 220

автор:Марин Милашки

visibility 42

Първият ни олимпийски шампион от ІІ младежки игри в Нанкин Божидар Андреев в категория до 69 кг във вдигането на тежести може да избяга в Азербайджан. Щангистът от сливенското село Тополчане отхвърлил първата оферта от $250 000 през зимата, защото иска да се състезава за България. Стана ясно обаче, че младата ни надежда в тежката атлетика е стигнал до златото в Китай почти без пари. Андреев не получава финансиране нито от федерацията, нито от спортното министерство. Единствените средства, на които разчита, са от община Сливен.
"Отпускат ми стипендия от 135 лв. на месец, те са за европейската ми титла при кадетите. С тези пари не мога да си купя нито витамини, нито нищо да направя. Ако има предложение от Азербайджан за мен и треньора ми Пламен Братойчев, бих се замислил и отишъл. Да, бих отишъл. В момента в общежитието деля стая с още 5 момчета, с които тренираме заедно. Чистя си, пера си дрехите, така ме е учила майка ми. В свободното време гледаме мачове. Харесват ми всички предмети, от малък обичам да рисувам. Зле съм по математиката. Иначе обичам чалга, хип-хоп", призна 17-годишният щангист.
"Във финансов аспект не мога да оценя титлата от Нанкин. Постигаме всичко с добра воля, може би и малко на инат. Честно да кажа, не знам защо го правим. Той е единственият състезател в неговата възрастова група, който не получава стипендия нито от спортното министерство, нито от нашата федерация. Оттам не са предвидили дори пари за подготовка. Не им били отпуснати. Странно е - нали всяка година в началото се прави бюджет. Спечелихме квотата през месец май и обяснението беше, че това е станало твърде късно", каза Братойчев.


6 световни рекордаa бяха подобрени на Азиатските игри в Инчеон, РКорея. Олимпийският и световен шампион в кат. до 56 кг Юн Чол Ом (КНДР) изтласка 170 кг, като подобри собственото си постижение от 169 кг. Сънародникът му Ун Гук Ким (62 кг) също взе златото с рекорден резултат. Той изхвърли 154 кг и подобри постижението на Джиюн Ши (Кит) от 153 кг. После 2 пъти коригира собствената си марка в двубоя от 327 кг, установена, когато стана олимпийски първенец в Лондон 2012. Първо вдигна 174 кг за двубой от 328 кг, а после със 178 кг закова сбора на 332 кг. При жените Ши Чин Хсу (Тайпе, 53 кг) триумфира с рекорден двубой от 233 кг (101+132). Предишният двубой №1 бе 230 кг на Ли Пин (Кит) от 2010 г. Олимпийската шампионка Зулфия Чиншанло (Каз) остана 2-ра с 228 кг (96+132). Тя първа изтласка 132 кг и остана рекордьорка в движението, в което имаше 131 кг от Лондон 2012.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 276

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 321

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 274

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 293

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ