19 Април 2024петък06:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Български доброволци в Новорусия воюват за братушките, срещу нацизма и САЩ

В редовете на армията на Новорусия се сражават български доброволци. Те не са така много като сърбите, но ги има. Един от тях е доброволецът с прякор "Кабул".

/ брой: 219

visibility 1319

Какво кара българите да вземат оръжие в ръка и да тръгват за Донбас? Две причини - желанието да се борят с това зло неонацизма, което в Украйна се разпознава като необандеровщина, и нежеланието да живеят под диктовката на САЩ.
Украйна, за съжаление, подскача сега по свирката на Вашингтон и се опитва да накара и Донбас да прави същото. Войната на Донбас е война против американската хегемония, за многополярно устройство на съвременния свят. Киев изпълнява волята на онези, които се опитват да удържат света в рамките на еднополярността, където доминира един полюс на силата - САЩ. Появата на Новорусия, въпреки заплахите на украинските необандеровци и американските "ястреби", е плесница за привържениците на еднополюсния свят.
"Кабул" не само воюва с оръжие в ръце. Връщайки се в България за кратко, той продава автомобила си и праща финансова помощ от няколко хиляди долара на семействата на опълченците. "Ако всеки от нас от тези 200 хиляди руски семейства, които живеят в България, направи една десета от това, което направих аз, да сме победили, а флагът на опълченците вече да се вееше над сградата на Върховната Рада на Украйна" - казва "Кабул". И добавя: "Аз винаги съм готов да се притека на помощ на братята си, които останаха да воюват. И скоро ще се върна при тях".
Киевската хунта уверява, че няма никакви признаци на нацизъм в украинската идеология, а само руска пропаганда, очерняща Украйна. Но защо тогава чуждите доброволци-антифашисти, влезли в редовете на опълченците, до този момент не ги напускат, а дори и да са принудени временно да се върнат в страните си, то или планират скоро да продължат въоръжената борба, или се стараят да помогнат на антифашистите от Донбас, макар и отдалеч? Чужденците виждат всичко със собствените си очи. Ако го нямаше украинският неонацизъм, те биха забелязали. Биха се разочаровали и свободно биха могли да заявят: "Ние дойдохме тук да се сражаваме с неонацистите, но тук такива няма. Ние ви напускаме, защото ни заблудихте!" Вместо това те казват, че има украински неонацизъм и че борбата с него е задължение на всеки порядъчен човек.
Киевската хунта твърди, че не тя, а опълченците разрушават мирните квартали и убиват жителите им. Ако това е така, защо доброволците-чужденци, бидейки очевидци, нищо подобно не казват?
Ето какво пише за ситуацията на Донбас "Кабул": "Уважаеми съотечественици, съратници, колеги и приятели! Обстановката в Източна Украйна е тежна, но не и безнадеждна. Постоянните артилерийски обстрели, в т.ч. с балистични ракети, разрушават болници, училища, комуникационни центрове, електромрежи. Целта е да се лиши населението от възможността да живее в тези градове..."
За "Кабул" украинското правителство - това са узурпатори, завзели "с помощта на САЩ властта и ресурсите на Украйна". Сега то се надява да се задържи на власт с помощта на оръжията, доставяни от американците.
"Кабул" е български патриот и разбира колко е отслабена България под европейско-американския диктат. Той призовава съгражданите си да се консолидират около българското национално движение "Васил Левски" и "Шипка". В състава на движението влизат бивши български офицери-патриоти, стремящи се да сформират политическа сила на българската политическа сцена. Основни нейни интереси ще бъдат интересите на българската държава, а не на българските олигарси.
В Новорусия "Кабул" се сражава срещу американския диктат и едновременно с това и за свободата на България. Съдбата на всички народи, подтискани от жестокия ботуш на англосаксонските колониалисти, се решава сега в Донбас. Точно там англосаксите срещнаха за пръв път от десетилетия насам въоръжена съпротива на политическите си планове. Който се сражава за свободата на Новорусия, той се сражава и за свободата на България и на всички онези, на които Вашингтон отреди ролята на пасивно оръдие за постигане на собствените си цели, главната от които - господство над планетата ни.
 
                           Русская весна
Превод: Светла Василева

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ