28 Март 2024четвъртък10:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Берлин затяга мерките за имигранти

Пристигащите от ЕС, които търсят работа в страната, занапред ще разполагат само с шест месеца време, за да си намерят работно място

/ брой: 199

автор:Дума

visibility 20

Германското правителство е предложило мерки за затягане правилата за имигрантите от страни от Европейския съюз на фона на обвинения за злоупотреба със социалната система на страната от емигранти от България и Румъния, съобщи вътрешният министър Томас де Мезиер, цитиран от АП. Според законопроекта, мигранти от страни в ЕС, които злоупотребяват с правото на свободно придвижване, ще бъдат наказвани със забрана за бъдещо влизане в Германия. Става дума преди всичко за проблема с граждани от Румъния и България, най-вече от ромското малцинство, чийто приток през последната година значително се е увеличил.
Онези чужденци пък, които декларират неверни данни, за да си набавят разрешение за престой, ще подлежат на наказателно преследване, предупреждава "Дойче веле". Пристигащите от ЕС, които търсят работа в Германия, занапред ще разполагат само с шест месеца време, за да си намерят работно място.
Основен акцент се поставя на мерките, с които да се предотврати неоснователното получаване на детски надбавки. В бъдеще те ще се изплащат само срещу деклариран номер за данъчна регистрация. Тази мярка цели да се ограничи броят на случаите, при които за едно дете се получават детски надбавки от няколко различни германски общини. Нещо повече: правителството ще проучи дали не може детските надбавки да се изплащат не според германските стандарти, а според ставките в държавите, от които идват чужденците. Законопроектът предвижда също и още по-строги мерки срещу работата на черно и срещу мнимите самонаети.
Новите мерки влизат в противоречие с фактите, установени в последно време. Защото се оказва, че в Германия няма масови злоупотреби със социалните помощи, извършвани от чужденци. Оскъдните статистически данни по въпроса показват по-скоро, че пришълците от страни от ЕС изобщо не източват социалната система, а дори напротив. На няколко пъти бяха публикувани данни, според които българите, работещи в Германия, внасят в социалните каси много повече пари, отколкото техни сънародници в страната получават като социални помощи. В отговор на поредица от парламентарни въпроси през изминалите месеци беше изнесена информацията, че в цяла Германия са констатирани едва няколко десетки случая на безусловна злоупотреба със социални помощи.
Междувременно британски депутати поискаха от Камерън да последва примера на Германия, която обяви, че планира да затегне правилата за имигрантите от страни членки на ЕС. "Ако Германия може да го направи, значи и ние можем”, заяви Дейвид Нътал от торите. "Ако хората идват тук, за да извършват престъпления спрямо социалната система, те трябва да бъдат депортирани, без значение какво може да мисли Европейският съд. Защо трябва да осигуряваме покрив на онези, които източват страната?", подчерта той.

 

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ