20 Април 2024събота16:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

2 легенди на US Open

Гришо се заканва да се представи по-добре в Ню Йорк от преди

/ брой: 198

автор:Дума

visibility 2190

Легендарният баскетболист Майкъл Джордън изгледа срещата на не по-малко легендарния тенисист Роджър Федерер от І кръг на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open. Носителят на 17 титли от Шлема се срещна с "Въздушния" преди и след мача си с австралиеца Маринко Матошевич (Авл), когото отстрани с 6:3, 6:4, 7:6 (4) за 126 минути на корта. 33-годишният швейцарец използва бщата им снимка, за да дебютира в социалната мрежа Instagram. До момента ФедЕкс се подвизаваше единствено в Twitter и Facebook. "За мен беше чест, че се срещнах с един от идолите си от детинство, Майкъл Джордан. Също така това е първият ми пост Instagram. Добре ли се справих?", написа Федерер под снимката. Във ІІ кръг ФедЕкс ще срещне друг австралиец - Самуел Грот, който преодоля с 6:3, 7:6 (5), 6:3 Алберт Рамос (Исп).
"Винаги е трудно в първия мач на Голям шлем. Маринко се опита да миксира играта си, бори се, той притежава силни удари и никога не знаеш какво да очакваш от него. Аз се забавлявах много, получи се страхотен мач. Невероятно е да играя пред Майкъл Джордан, той беше моят герой, докато растях. От доста време не съм играл баскетбол, но ако Майкъл пожелае, веднага ще се пробвам. От Сам Грот очаквам мощни сервиси и доста излизания на мрежата. Никога преди не съм играл срещу него, така че ще видим какво ще се получи", каза Федерер, който след пресконференцията се срещна отново в непринудена обстановка с идола си от детинство.
Най-добрият български тенисист Григор Димитров също започна миналата нощ участието си в турнира. 23-годишният хасковлия, №8 в света, срещна 22-годишния американец Райън Харисън и организаторите им отредиха да излязат в последния мач от третия ден на осветения втори корт "Луис Армстронг Стейдиъм". Преди старта му те направиха обширно интервю с българския талант.  
"Всеки турнир от Големия шлем си има свой характер. Какво прави US Open уникален? О, Боже! Това е просто един различен турнир, толкова много неща се случват, че на моменти не ти остава време да си поемеш въздух. Но в същото време е страшно вълнуващо, последен турнир от Големия шлем за годината и всеки чака с нетърпение да излезе на корта и да покаже най-добрата си игра. Освен това феновете са запалени, те оценяват красивия тенис и умеят да контактуват с играчите, а според мен това прави турнира още по-интересен. Никога досега не съм играл във вечерната сесия тук, но винаги съм искал да ми се случи и да покажа най-доброто от себе си, да направя някой "hot shot"... това е нещото, от което винаги съм искал да бъда част. Чакам с нетърпение това да стане. Да, наистина се зареждам от енергията на публиката и се надявам да покажа добър тенис и да стигна напред в турнира. Надявам се този път US Open да е различен за мен. Досега резултатите ми тук не са много добри, но винаги се радвам, когато играя на US Open. Всеки ден се опитвам да покажа най-доброто от себе си. Винаги искам да подобря резултата си от предишните турнири, а защо не и да стигна до титлата. Определено този сезон участвах в повече турнири, имам повече изиграни мачове, подготвен съм по-добре от всеки друг път. Мисля, че играта ми е доста по-зряла и се чувствам много по-уверен на корта. Сигурен съм, че това ще ми даде този допълнителен импулс по време на турнира", заяви Гришо.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ