28 Март 2024четвъртък11:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП в Кърджали предупреди:

ДПС готви гласуване с чужди лични карти

Социалистите настояват изселниците в страни извън ЕС да показват при вота и международния си паспорт

/ брой: 194

автор:Дума

visibility 15

ДПС подготвя мощно гласуване с чужди лични карти на предстоящите парламентарни избори, ще сезираме ЦИК, служебния премиер Георги Близнашки и МВР. За това предупреди вчера водачът на листата на "БСП - лява България" Милко Багдасаров. Социалистите настояват да се предприемат спешни мерки за предотвратяване на машинациите.
ЦИК да излезе с решение гласоподавателите с настоящ адрес в страна извън ЕС да показват и международните си паспорти, от които да личи кога са влезли в страната, предложи от името на местната организация Милко Багдасаров, член на ИБ на левицата. По думите му така ще отпаднат възможностите за манипулации, каквито ставаха на предишни избори. "ЦИК трябва да намери механизмите за максимална прозрачност на вота, да не се гласува с чужди лични карти. По силата на НК това е престъпление", смята той.
Багдасаров припомни случаи от предишни избори, когато у селски кметове са откривани десетки лични карти на изселници в Турция. "На последните местни избори гласовете за ДПС общо в страната се бяха увеличили с над 70 000, а през границата бяха влезли не повече от 15 000 души", изчисли Багдасаров. Той цитира областния председател на ДПС Бахри Юмер, който декларирал, че на този вот ДПС в региона ще спечели 62 000 гласа. Това напомня на ситуацията от 2007 г., когато от общо 230 изселници 173 души не бяха пресичали границата при Капитан Андреево, но са пуснали бюлетини, а личните им карти бяха събрани при кметовете на 4 села", посочи бившият депутат от Кърджали и водач на листата на левицата. Според него подготовката за манипулирания вот от страна на доскорошния коалиционен партньор прозира в изявлението на областния лидер на ДПС Бахри Юмер с предварително изчислените гласове. Това може да стане сами ако пак приложат схемата с гласуването с чужди лични карти, защото иначе през последните години подкрепата за ДПС варира между 42 000 и 46 000 гласа, коментира Багдасаров.
Той изрази убеждение, че категорично има договорки между лидерите на ГЕРБ и ДПС в столицата, и те не касаят само датата на вота, когато за Курбан байрама няма начин от Турция да не пристигнат стотици изселници, а така щял да се прикрие манипулацията. "След споразумението на ГЕРБ и ДПС изборите да са на 5 октомври няма смисъл да говорим за общи сценарии, тъй като те са налице и при свалянето на правителството, и за банковата ваканция, за Наказателния кодекс. Факт е, че има договорки между ГЕРБ и ДПС, изборът на кадър от ДПС за председател на РИК в Кърджали ясно го показва. Това е прецедент, създава се усещането за търсене на манипулации на вота. Ние сме на противоположни мнения по въпроса - докато ГЕРБ са персонално срещу личността на Беркант Барзат и не възразяват, че председателският пост е даден на ДПС, а ние сме против начело на РИК да бъде кадър на тази партия", заяви Милко Багдасаров.
"Очертава се да имаме депутати от всички области, заради избирателната система. На този вот ще има много повече секции в чужбина, като в Турция те ще бъдат поне 150. Известно е, че 90% от българските изселници там подкрепят ДПС и ние очакваме 100 000 гласа само отвъд Капитан Андреево", прогнозира преди седмица областният водач на ДПС Бахри Юмер. Той обеща, че се работи усилено и за мобилизиране на резерв от други 100 000 избиратели у нас и ги прибави към резултата от над 400 000 гласа от миналия вот.

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 0

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 0

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ