25 Април 2024четвъртък10:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

19 млн.лв. дефицит на съдилищата у нас

Над 100 поделения са на "червено", сочи справка на ВСС

/ брой: 191

автор:Дума

visibility 28

Съдилищата у нас са затънали в дългове, а недостигът на бюджета по очаквано изпълнение се очертава към края на годината да е около 19 млн. лв. Това каза Маргарита Радкова, директор на дирекция "Финанси и бюджет" на ВСС, и припомни, че за първото полугодие неразплатените задължения са 8 млн. лв.
През април ВСС реши да поискат отпускането на допълнителни 19 млн. лева. Радкова поясни, че последните дни на кабинета, преди да бъде назначен служебният, са получили отказ от Министерството на финансите за същите 19 млн. лева. Тя посочи, че продължава да расте броят на съдилищата, които са на "червено" и те са вече над 100. Преди седмици от Висшия съдебен съвет предупредиха, че към онзи момент 95 органа на съдебната власт са със 100% изпълнение на разходната си част и имат задължения.
Все още няма затворени съдилища, посочи Радкова. Според нея през този месец по някакъв начин са успели да разплатят за около 180 хил. лв. задължения за ток, вода, телефони, интернет и СОТ. "Но това са вече последните ни възможности. Броят на съдилищата, които нямат пари за издръжка, дори някои от тях вече са на "червено", е значително повече", каза тя и посочи, че цифрата на задлъжнелите поделения нараства.
ВСС приключва проект за въвеждане на модерни, надеждни и ефикасни процедури за планиране и изпълнение на бюджета на съдебната власт по ОПАК. Той е със срок на изпълнение 4.09.2012 г. до 4.09.2014 г. и общата му стойност е 597 886 лв. Целта му е подобряване на работните процеси в съдебната система, ефективността и прозрачността при разработване, съгласуване и управление на бюджета на съдебната власт. С реализацията му ще се премине към нов подход, при който бюджетирането на отделните звена в съдебната система ще се обвърже с отчетените резултати в работата им в съответствие с определените програми и цели.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 686

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 717

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 670

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 684

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 654

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 848

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 617

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 569

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 779

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 670

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 783

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ