25 Април 2024четвъртък12:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Увеличиха капитала на "Южен поток - България"

БЕХ спира дейността по проекта до изясняване на всички спорни въпроси

/ брой: 191

автор:Дума

visibility 405

Уставният капитал на "Южен поток - България" е бил увеличен. В Търговския регистър на 18 август е вписано увеличение на капитала на проектната компания "Южен поток - България" до 397,6 млн. лева, съобщиха вчера от Министерството на икономиката и енергетиката. Същия ден служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов възложи на БЕХ преустановяване на всички действия по "Южен поток", докато проектът не отговори на законовите изисквания на Европейската комисия.
В прессъобщението на МИЕ от преди ден беше посочено, че на свое заседание на 11 август БЕХ е взел решение да не участва в увеличението на капитала на проектната компания. От МИЕ уточниха, че решението за увеличаване на капитала е било взето въпреки издадените заповеди на служебния министър Щонов. Още на 7 август той е наредил на БЕХ да спре всякакви действия по проекта. На заседанието на холдинга на 11 август министърът е наредил да бъдат спрени всички тръжни процедури и да не бъдат подписвани никакви договори, включително и компанията да не участва в увеличението на капитала на "Южен поток - България".
"Министерството на икономиката и енергетиката вярва, че действията на ръководството на "Южен поток - България" не защитават интересите на Българския енергиен холдинг в дружеството и възнамерява да отнесе случая към правоохранителните органи", се казва още в съобщението на министерството.
В официално съобщение до медиите БЕХ съобщи, че е предприел действия за замразяването на проекта до доизясняване на обстоятелствата.
От холдинга са изпратили писмо до "Газпром" и до "Южен поток - България" и са предприети действия за замразяване на дейностите по проекта "Южен поток" до окончателното изясняване на всички въпроси, свързани с процедурата по възлагане на договора за проектиране, доставка и строителство и в съответствие с изискванията на ЕК.
"Български енергиен холдинг" ЕАД оказва и ще оказва пълно съдействие на ЕК в качеството си на съакционер в проекта "Южен поток", но не може еднолично да решава въпроси, свързани с разкриването на информация, представляваща търговска тайна, се казва още в съобщението на БЕХ.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 99

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 92

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ