28 Март 2024четвъртък16:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

НАТФИЗ започна записването на кандидат-студенти

/ брой: 191

автор:Дума

visibility 5

НАТФИЗ "Кр. Сарафов" започна приема на документи и постави начало на кандидат-студентска кампания, която ще определи първокурсниците в  66-ата учебна академична година. От 18 до 22 август се приемат заявленията на кандидат-студентите. Пъстроцветните опашки от нетърпеливите да се запишат може да се видят отдалеч. С напредването на кампанията младите момичета и момчета ще се превърнат в част от атмосферата на "Раковски" 108 А, съобщава Десислава Димитрова.
Между 1 и 10 септември, когато са насрочени изпитите, столичани ще се радват на спонтанни и неочаквани атракциони. По традиция откъсите от басни, сонети, монолози, диалози и т.н. се репетират на открито между минувачите, непосредствено преди кандидатите да се представят пред изпитните комисии в академията.
Какъв ще бъде броят на подалите документи и колко души ще се съревновават за всяка свободна позиция ще може да се определи едва след 22 август, когато ще приключи набирането на документи.
Тази година двата факултета - "Сценични изкуства" и "Екранни изкуства", ще приемат близо 180 български и чуждестранни студенти в общо 21 бакалавърски и магистърски програми.
Ръководители на І курс в специалностите "Актьорство за драматичен театър" и "Режисура за драматичен театър" ще бъдат проф. Здравко Митков и проф. Маргарита Младенова. Проф. Румен Рачев ще води класовете "Актьорство за куклен театър" и "Режисура за куклен театър", доц. Мария Диманова - "Сценичен и екранен дизайн", а доц. д-р Александър Илиев ще ръководи "Театър на движението - Пантомима". Доц. д-р Дочо Боджаков, проф. д-р Теодор Янев, проф. д-р Светослав Овчаров и проф. д-р Станислав Семерджиев ще въведат новоприетите студенти в основните дисциплини на факултет "Екранни изкуства".

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ