20 Април 2024събота14:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Иван Димитров участва в световен фестивал за драматургия

Фондация "Стоян Камбарев" изпрати лауреата на една от специалните награди за 2014 г. на престижния форум в Брегенц

/ брой: 182

автор:Дума

visibility 706

Една от специалните награди на фондация "Стоян Камбарев" тази година отиде при писателя, драматург и поет Иван Димитров. Наскоро той се завърна от престижния фестивал "Europe Interplay", който тази година се проведе в Брегенц, Австрия, на езерото Констанц, научи ДУМА от "Монте мюзик".
"Europe Interplay" е най-сериозната платформа за млади драматурзи в Европа. В този фестивал е участвал и още едно откритие на фондацията - младият драматург и студент по режисура Стефан Прохоров. Главен селекционер на фестивала за България е режисьорът и председател на фондация "За Родопите" Петър Тодоров. Той имаше честта да връчи отличието - участие на този фестивал на Иван Димитров, по време на официалната церемония за връчване на Награда за полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2014, състояла се през април т.г.
"Много съм щастлив, че имах възможност да бъда част от този уникален фестивал, в който взеха участие 30 млади драматурзи от цяла Европа. Запознах се с невероятни хора, имах възможността да обсъждам пиесата си "Извънземното" в компанията на един много поставян немски драматург - Кристо Шагор, а в моята работна група беше обещаващата млада драматуржка Алис Бърч, която е била поставяна в британски театри, за които само мога да мечтая. Също така имах възможност да разговарям за пиесата си с Клер Слейтър, която работи като драматург в Гейт тиътър (Лондон). Както и да се потопя в няколко незабравими дни сред толкова много хора, чието настояще и бъдеще е в театъра. Научих и ценни неща за театралната ситуация в Европа. С румънския и сръбския драматург имахме възможност да помърморим за Балканите. Видях най-голямата театрална сцена, разположена на вода (на езерото Констанц), където всяка продукция трае по две години, а бюджетът й е 12 милиона евро. Но най-хубавото беше усещането да си сред себеподобни и за секунди да се изтръскаш от българския негативизъм, който полепва по душата ти", сподели Иван Димитров след завръщането си от Австрия.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ