28 Март 2024четвъртък22:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борисов се отказа от актуализация на бюджета

Лидерът на ГЕРБ реши, че БСП ще са единствените виновни за провала на бъдещото му управление

/ брой: 174

автор:Милена Николова

visibility 131

ГЕРБ напуска окончателно парламента и няма да подкрепи никаква актуализация на държавния бюджет, в това число и оздравителния транш за Здравната каса. Това стана ясно вчера сутринта, след като Бойко Борисов обсъди с парламентарната си група отказа на Коалиция за България да се тегли нов външен дълг в размер колкото поиска служебното правителство.
 "Депутатите от ГЕРБ са категорично против след година и два месеца, след четири вота на недоверие, в които БСП и ДПС ръкопляскаха на това правителство, а ние викахме "Оставка", в последните 3 дни да им дадем да се възползват от опорната си точка "ГЕРБ и ДПС", "коалиция КТБ", заяви Борисов пред журналисти, след като видимо ядосан излезе от кабинета на председателя на парламента Михаил Миков. По думите му ГЕРБ много искали да помогнат на президента и на служебното правителство. "Параметрите на държавата са такива, каквито и вчера нашите експерти в парламента казаха – категорични и ясни", повтори отново тезата си Борисов, според който имало много спекулации с фискалния резерв. "Те от 8 не могат да вадят 4. Тогава фискалният резерв става под 4. Всичко това ще има време да го направи служебното правителство",каза Борисов.
 "Оттук нататък БСП да бъде любезна да си носи цялата отговорност за следващите три месеца, ако това, което говорят, е лъжа и не е истина", провикна се той и посочи депутата от левицата Жельо Бойчев като виновен за провалената актуализация.
"Ако цифрите в бюджета са такива, каквито ние казваме, ако се създаде катаклизъм в държавата и няма буфери, това си е изцяло тяхна отговорност, защото КТБ се срина в това управление, не в предишното", продължи лидерът на ГЕРБ и посочи, че лично той бил дал четири стъпки, сред които нито една не предвиждала банката да бъде фалирана. "Нито в една стъпка ние не сме подкрепили банкова ваканция, за да го пришивате на нас. Сиреч вашите опорни точки и наглост са в момента залогът за следващите три месеца на стабилност", аргументира се Борисов, забравяйки, че по време на консултациите при президента по отношение на банковата ваканция ГЕРБ са били на противоположното мнение.
"В демокрацията този, който спечели изборите, тези, които спечелят изборите и направят коалиция или различните форми, които има в конституцията, управляват. Не се управлява нито от фейсбук, нито от кулоарите на парламента. Ясно, точно и публично трябва да се знае”, декларира Бойко Борисов.
„Затова аз повече не мога да търпя и затова отидох при г-н Миков и най-колегиално и държавнически му казах: „Ще подкрепите ли поне вашия бюджет – на премиера Орешарски, на този, който се целуваше със Станишев в неделя? Ще ли го подкрепите или няма да го подкрепите?”. Той каза: „Няма да го подкрепим, защото моите са се втвърдили, редим листи и няма да го правим”, оплака се от срещата при шефа на Народното събрание лидерът на ГЕРБ.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ