26 Април 2024петък22:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корея обра наградите на балетния конкурс във Варна

/ брой: 173

автор:Дума

visibility 30

ХХVI международeн балетен конкурс - Варна, не присъди златни медали. Сребро при жените вземат Хана О'Нийл от Франция и Йе-Рим Чои от Корея, а при мъжете - Дае Хан На от Корея, научи ДУМА от Нина Локмаджиева.
Проф. Владимир Василиев, председател на журито, подчерта, че с всяка година става все по-трудно да се блесне на балетния небосклон, защото балетът се развива и усложнява, информацията е обилна, постиженията на всички са пред очите на целия балетен свят. Той призна, че журито е било затруднено поради много близките добри резултати на изявените участници, и заключи: "Това изобилие от добри постижения ме кара да мисля, че класическият танц няма да умре, ще бъде жив, докато сме живи ние и докато ги има добрите школи, които подготвят младите артисти."
Тържественото закриване и галаконцертът бяха снощи, а днес публиката ще види супер галаконцерта.
Ето и резултатите: В I група "А" старша възраст се присъжда звание "Лауреат на ХХVI международен балетен конкурс Варна 2014" и следните награди: "Голямата награда на град Варна" - златен медал и диплом, не се присъждат. Жени - първа награда, златен медал и диплом, не се присъжда. Две втори награди - сребърен медал и диплом, отиват при Хана О'Нийл, Франция, Йе-Рим Чои, Корея. Две трети награди - бронзов медал и диплом, се присъждат на Сара Ренда, Италия, Хи-Сън Ким, Корея. При мъжете също няма спечелен златен медал и диплом. Има една втора награда - сребърен медал и диплом, на Дае Хан На, Корея. Две трети награди - бронзов медал и диплом, на Джеръми-Лу Кер, Франция, Юго Маршан, Франция.
Във II група "Б" младша възраст се присъжда звание "Лауреат на ХХVI международен балетен конкурс - Варна 2014" и следните отличия: "Специално отличие Варна 2014" - диплом и медал, печели Су-Бин Ли, Корея. При девойките - отличие I степен - диплом и медал, взема Съ-Ху Джун, Корея; отличие II степен - диплом и медал, печели Мико Маргарита Фогарти, Швейцария; отличие III степен - диплом и медал, грабва Ралица Илиева от България. При юношите - отличие I степен - диплом и медал, взема Ю Ши, Китай, отличие II степен - диплом и медал, отива при Джун-Хьок Джън, Корея; две отличия III степен - диплом и медал - при Микола Городиски, Украйна, и Георги Смилевски, Русия.
Специалната награда "Емил Димитров" - за млади дарования, се присъжда на Су Бин Ли, Корея; две награди - участие в цял спектакъл в централна роля на Софийската национална опера и балет през сезон 2014/2015 - на Су Бин Ли, Корея, и Юго Маршан, Франция. Една награда от фонд "Нина Кираджиева" за артистичност на български участник, получил най-висока оценка на III тур, се дава на Венера Христова от България. Две награди от "Силвия Ко" - Япония, за перспективни млади танцьори от група "Б" младша възраст - за девойката Съ-Ху Джун и за юношата Ю Ши, участвали на III тур.
Поощрения за участници в III тур за състезателите, които не са получили награди или отличия - за постижение на балетна двойка от група "А" старша възраст и грамоти, получават Венера Христова и Дойчин Дочев от България. Поощрения за постижение на балетна двойка от група "Б" младша възраст и грамоти не се присъждат; поощрения за партньорство и грамоти вземат Мин Кю Ким, Корея, и Иван Оскорбин, Русия; поощрения за най-млади състезатели получават Съ-Ху Джун и Джун-Хьок Джън от Корея; Джи-Ън Нам, Корея, Мей Мацуо, Япония, Мин-У Канг, Корея, Йошиаки Накано, Япония, Светлана Свинко, Русия, Олег Рогачев, Русия, Су-Джи Ги, Корея.
В категорията "Хореография" за оригинални постановки със съвременна хореография, изпълнени на конкурса, създадени след 15 юли 2009 г., са наградени композиторът Александър Десплот за "Моят блян", хореография Анджела Ревие, 2013 г.; композиторът Джае Деок Ким за "Великия диктатор", хореограф Бо Ра Ким, 2013 г. За оригинална постановка върху произведение от български композитор, реализирана през последните 5 години, са отличени композиторът Асен Аврамов за "Сицилиана", хореографка Анна Пампулова. Специална награда за артистизъм получават Джесика Овъртон и Джеймс Фрейзър от ЮАР, Анна Гермизеева и Константин Aлексенцев от Русия. Картината "Гранд жете - Балерината" на художника Димитър Киров-ДиКиро, дарение от Русалия Кирова, грабва Ю Ши от Китай.
 

Дае Хан На и Йе-Рим Чои от Корея
Снимка Нина Локмаджиева

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ