25 Април 2024четвъртък12:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Проект на МИЕ е номиниран от ЕК за европейска награда

/ брой: 173

автор:Дума

visibility 343

Проектът на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) "Брандико" за създаване на търговска марка спечели от Европейската комисия (ЕК) номинация за Европейските награди за насърчаване на предприемачеството в категорията "Инвестиции в предприемачески умения". Това съобщиха от пресцентъра на МИЕ.
България за първи път получава номинация в престижния конкурс на ЕК. В категорията българският проект ще се състезава с още три - от Великобритания, Германия и Сърбия. Победителят ще стане ясен на 2 октомври 2014 г. в Неапол, Италия, по време на Третата асамблея на малките и средните предприятия - главният политически форум на ЕК в областта на предприемачеството и промишлеността.
"Брандико" е проект, който МИЕ създава през 2011 г., и има четири издания досега. Целта е учениците от средните училища да се научат да изграждат своя оригинална търговска марка, да се запознаят със смисъла и значението на интелектуалната собственост. Марката на общността е метод за защита на търговски марки с една регистрация на територията на целия единен пазар. По дял на търговските марки, защитени като марка на Общността, България се нарежда на 20-о място в ЕС.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 149

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 147

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ