20 Април 2024събота01:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Германци завършиха у нас колопоход „По пътя на Желязната завеса“

/ брой: 173

автор:Дума

visibility 26

В понеделник в България завърши екоекспедицията „По пътя на Желязната завеса“. Повод за провеждането й е 25-годишнината от символичното падане на границите, разделящи Източна и Западна Европа. Експедицията бе под патронажа на Европейския парламент и се проведе с подкрепата на германския град Волфсбург, произвежданите там автомобили Фолксваген и Волфсбург АГ. Двамата основни участници - експедиторът Йоахим Франц и специалистът по електрически велосипеди Кристиан Рот, изминаха над 9000 км с електровелосипеди по протежението на "Желязната завеса". Стартът на инициативата им бе на 27 юни на норвежко-руската граница при град Киркенес, Норвегия. Велосипедистите следваха обособеното от историята трасе и след месец достигнаха до финала на своя пробег - турско-българската граница на Черно море при село Синеморец. Непосредствено след 31-дневния тур участниците споделиха интересни факти, свързани с необичайното им преживяване. Трасето поднесло немалко перипетии пред екипа, а навигацията им неведнъж ги заблуждавала, но в края на деня винаги намирали правилната посока. Най-дългият етап, изминат от тях за един ден с електровелосипедите, е 370 км. Йоахим Франц и Кристиан Рот изразиха приятната си изненада от българските шофьори и кавалерското им отношение на пътя.
Експедиторите подариха на домакините колоездачни фланелки, флагчета на експедицията и поздравително писмо от Мартин Шулц, председател на Европейския парламент, и от Клаус Морс, кмет на град Волфсбург.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ