20 Април 2024събота12:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Камелия Тодорова с приз за "БГ Вдъхновение"

Годишните музикални награди на БГ Радио бяха връчени пред 15-хилядна публика в Благоевград

/ брой: 106

автор:Дума

visibility 59

Първата статуетка за "БГ Вдъхновение" - символ на изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика, взе Камелия Тодорова. Наградата е посветена на Ана Мария Тонкова, култова журналистка и създателка на БГ Радио. Призът и занапред ще се връчва на личност, която е успяла да увлече и вдъхнови родните артисти.
За втори път БГ Радио присъди отличието за "БГ концерт" на годината, което отиде при група "Сигнал". А какво могат на живо рок музикантите показаха и на церемонията в Благоевград, където хората на площада пяха с цяло гърло вечния им хит "Да те жадувам".
Медията раздаде традиционните си Годишни музикални награди пред над 15-хиляди души. Водещ на събитието с мото "Харесай българската музика" бе Любо Киров. Позитивното отношение и аплодисментите от публиката и присъствието на всички любими родни изпълнители за пореден път осигури определението за БГ Радио като най-качествена, обективна и логична сцена за българска музика.
Благоевград пръв чу песните, които тепърва ще се харесват на меломаните: "Видимо доволни" - Криско и Мария Илиева, "Закъснявам, човек" - Графа, Прея и Печенката, "Къде си, брат?" - Ангел и Моисей, "Несбъдване" - "Б. Т. Р." и Мариана Попова, "Отначало" - Камелия Тодорова, "Самурай" - Жана Бергендорф, "Един момент" - Соня Мембреньо, "В реда на нещата" - Михаела Филева и Били Хлапето, и "Лятото" - Лео, Играта и Starlight.
На сцената на площада в югозападния град се качиха още Невена Цонева, Йордан Йовчев, "D2", Маги Джанаварова, 100 Кила, Мария Игнатова, Румен Угрински, Павел Владимиров, Владимир Пенев, Мая Бежанска, Ясен Козев, Стефан Вълдобрев, Алфредо Торес и др.


Големите победители

Пълният списък на категориите и големите победители на Годишните музикални награди на БГ Радио 2014 включва:
"БГ Текст": "Играя стилно" - Мария Илиева и Любо Киров;
"БГ Албум": "Ruth" - Рут;
"БГ Изпълнител": Любо Киров;
"БГ Изпълнителка": Михаела Филева;
"БГ Дуо/Трио": Ангел и Моисей;
"БГ Дебют": VenZy;
"БГ Видеоклип": "Захир" - "Ice Cream"; реж. Малин Миланов-Монти;
"БГ Песен": "Аз искам" - "Революция Z";
"БГ Група": "Б. Т. Р.";
"БГ Вдъхновение": Камелия Тодорова;
"БГ Концерт": "Сигнал".

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ