27 Април 2024събота07:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Съвременна украинска панорама в Дома на киното

/ брой: 94

автор:Дума

visibility 71

Седмица на Съвременното украинско кино ще се състои от днес до 28 април в Дома на киното. Зрителите ще имат възможност да видят филмите "Шевченко. Експедиция", Украйна, 2014,  документален, реж. Константин Коновалов. Участват актьорите Павел Алдошин, Ирина Шумейко, Юрий Михайловски. Прожекцията е довечера от 20.30 ч., с която се открива украинската кинопанорама, научи ДУМА от Йоана Панкова.
"Исталгия" е игрална копродукция на Украйна-Германия-Сърбия, 2012, реж. Даря Онишченко. Участват Карл Маркович, Иван Добронравов, Вук Костич и др. Филмът разкрива три сюжетни линии, три любовни истории в три европейски града - Мюнхен, Киев, Белград. Прожекцията е на 27 април от 19 ч.
Игралният филм "Параджанов" - Украйна-Грузия-Армения, Франция, 2013, е на реж. Елена Фетисова, Серж Аведикян. Участват Серж Аведикян, Юлия Пересилд. Може да се гледа на 26 април от 19 ч. Режисьорът Сергей Параджанов е автор на филми, обявени за гениални. Тоталитарният съветски режим го вижда като опасно свободен човек. Непоколебимата обич към красотата във всичките нейни проявления му помага да преживее годините на затвор, изолация и забрава.
В игралния филм "Иван - Сила" - Украйна, 2013, реж. Виктор Андриенко, участват Дмитрий Халаджи, Василий Вирастюк, Владимир Комаров и др. Прототипът на главния герой е цирковият изпълнител - украинецът Иван Фирцак, който през 1928 г. е признат за най-силния човек на планетата. Заснет е по мотиви от книгата на Александър Гаврош "Невероятните приключения на Иван Силата". Прожекцията на 25 април от 19 ч. е придружена от среща с режисьора Виктор Андриенко.
Режисьор на "Лукa" - Украйна-Беларус, 2013, е Александър Пархоменко. Участват Екатерина Гусева, Виталий Безруков, Александър Яцко и др. В основата е драматичната съдба на големия хирург и свещенослужител - Валентин Феликсович Войно-Ясенецки (св. Лука). Прожекцията е на 28 април в 20.30 ч.
Проектът се осъществява със съдействието на режисьора Васил Барков.

"Параджанов"

"Лука"

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ