26 Април 2024петък17:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ботев на финал

"Канарчетата" почти си осигуриха участие в Лига Европа след втора победа над Локо Сф

/ брой: 94

автор:Дума

visibility 21

Ботев Пд стана първият финалист за Купата на България. "Канарчетата" отстраниха Локо Сф с общ резултат 4:1, след като биха и на реванша в "Надежда", този път с 1:0. Гола вкара Юнес Хамза (61). Тунизиецът се разписа от дузпа, която бе отсъдена от Георги Йорданов, след като Елтон дош Рейш игра с ръка в наказателното поле. Френският защитник постави ръцете си пред лицето, за да се предпази, но спря и центриране на Вандер Виейра. Тимът на Мъри Стоилов се класира на финал за първи път от 19 години. През 1995 г. "жълто-черните" загубиха спора за трофея точно от Локо Сф с 2:4. Сега Ботев чака на финала на 15 май в Бургас по-добрия от Локо Пд и Лудогорец (0:2 в първия мач). Мачът на "Лаута" се игра снощи без публика и бе протоколен, защото "смърфовете" са в голяма криза. Ботев пък почти си осигури участие в квалификациите на Лига Европа, след като Лудогорец се очаква да триумфира за трети пореден път с титлата в "А" група.
Пред 1000 зрители в "Надежда" първото полувреме бе равностойно, като най-доброто положение за гол бе за домакините. В 12-ата мин. Александър Бранеков стреля от 7-8 м след разбъркване от корнер, но вратарят на Ботев Адам Стаховяк спаси. Локо нямаше шанс да намали пасива от първия мач и в началните минути на 2-рата част. "Железничарите" имаха лек превес веднага след почивката и бяха близо до гол в 54-ата мин., когато Маркиньос бе оставен непокрит в наказателното поле, но ударът му с глава бе отразен от Стаховяк. След гола на Хамза интригата изчезна и до края двубоят в столичния квартал се доиграваше.
След мача:
"Доволен съм, че с третия български отбор, с който работя, ще играя на финал. Задачата, която имахме, бе да стигнем финала. Изпълнихме я перфектно, след като с 2 победи сме на финала. Все още има доста "но" за Лига Европа - първо Лудогорец трябва да се класира за финала, а после и да спечели шампионата. Ние може да се класираме директно, ако спечелим купата. Не трябва да спада напрежението, трябва да го има в играчите до финала. На тях им предстои тежка задача да пишат историята на Ботев", каза треньорът на "канарчетата" Станимир Стоилов.
"Това, което се случва, не е нормално. Не казвам нищо - ние си изпуснахме головете срещу Ботев, но не може съдията по този начин да свири. Разбира се, че претенциите ми са за дузпата. Оттук нататък трябва да завършим сезона, имаме виждане за селекцията, трябва ни класа", обяви собственикът на Локо Сф Николай Гигов.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ