26 Април 2024петък11:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Атлетико и Челси отложиха развръзката

/ брой: 94

автор:Дума

visibility 15

Атлетико Мадрид и Челси завършиха 0:0 и отложиха развръзката за реванша в първия 1/2-финал на Шампионската лига. Пред 55 000 зрители на "Висенте Калдерон" лондончани не допуснаха гол и изпълниха целта си. Почти през целия мач тимът на Жозе Моуриньо се бранеше с всичките си футболисти. Единствено напред беше оставен Фернандо Торес, но юношата на "дюшекчиите" не можа да накаже бившия си тим. Англичаните удържаха нулевия хикс и въпреки принудителните смени на вратаря Петер Чех (15) и капитана Джон Тери (71). Стражът извади дясно рамо и отстъпи мястото си на 41-годишния Марк Шварцър, който записа рекорд като най-възрастният футболист, играл в елиминациите. Австралиецът излезе на терена на 41 години и 198 дни и подобри постижението на холандския си колега Едвин ван дер Сар, пазил за Манчестър Юнайтед. Извън елиминациите рекорда държи Марко Балота, който е бил на вратата на Лацио на 43 години и 252 дни през 2007 г.
Тери пък обърна глезен след изпълнение на ъглов удар и може да се върне на терена едва ако Челси достигне финала в Лисабон. Моу не можеше да разчита и на контузените Еден Азар и Самуел Ето'о и не успя да създаде чисто положение за гол. Играещият под наем от Челси вратар Тибо Куртоа не бе принуден да се намеси решително нито един път. В половината на гостите Раул Гарсия, Габи Фернандес, Диего Коща и резервата Арда Туран бяха близо до гол, но също не успяха да отбележат. "Дюшекчиите" не са достигали 1/2-финал в турнира от 1974 г., когато загубиха и на финала от Байерн М. Воденият от Диего Симеоне тим сега е близо отново до титлата в Примера дивисион, както и до ново участие на финала в Шампионската лига на "Ещадио Луж" в Лисабон на 24 май. Реваншът в западен Лондон е в сряда. В другия 1/2-финал снощи играха Реал М и европейският клубен шампион за 2013 г. Байерн Мюнхен.
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ