25 Април 2024четвъртък02:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Ценностите, с които градихме, и с които разрушихме граденото

Чрез новия ни "цивилизационен избор" се сдобихме с милиони гладуващи, бедни и отчаяни хора

/ брой: 91

visibility 218

Николина Казакова

По времето на социализма е популярна фразата на един известен българин, че дружбата със СССР, под което се разбираше преди всичко Русия, е за нас като слънцето и въздуха за всяко живо същество. Основна ценност, на която се градяха нашите отношения, беше братското сътрудничество.
На основата на ценностите на братското сътрудничество Русия изгради в България АЕЦ "Козлодуй" и България се нареди между първите десет страни в света по производство на електроенергия на човек от населението. Месечната такса, която плащаше едно семейство за ток, беше 5-6 лева.
На основата на ценностите на братското сътрудничество Русия даваше на България

стотици милиони тонове нефт и газ

на символични цени и българинът не само плащаше символични цени за отоплението на домовете си, но и голяма част от нефта бе преработвана в "Нефтохим" и България получаваше от износа на петролни продукти по няколко милиарда годишно.
На основата на ценностите на братското сътрудничество Русия предоставяше безплатно лицензи за най-модерно оръжие и България изгради мощна военна промишленост, която я превърна в една от десетте най-големи износителки на оръжие в света, което носеше на страната ни също няколко милиарда долара годишно.
На основата на ценностите на братското сътрудничество България се нареди сред първите десет държави в света като космическа сила. Най-тачените хора с най-високи заплати бяха българските учени. Нямаше безработни, нямаше ровещи в кофите за боклук, нямаше задлъжнели хора, които не могат да си плащат сметките и затова да са пребивани до смърт от фирми за събиране на кредити. Нямаше ромски гета и ромски банди по улиците...
После една шайка, обявила се за "демократи", започна да крещи "червени боклуци". Някаква си група наивници обяви, че щяла да прави "Път към Европа". Тъмносиният президент Петър Стоянов, обявил като такъв, че е "седесар", заяви, че България прави "нов цивилизационен избор". Без да питат българите, вкараха страната в НАТО. С неоколониален ентусиазъм новопръкнали се политици започнаха да вземат решения, диктувани от посолствата на представителите на "новите цивилизационни ценности". Какви са резултатите от прегръщането на "новите ценности"?
Резултат №1: По време на ценностите на братското сътрудничество с братска помощ изградихме най-мощната армия на Балканите, със суперсъвременно оръжие, защитаващо България. С помощта на евроатлантическите ценности по заповед на американски и турски техни представители нарязахме на скрап супермодерното оръжие,    

унищожихме мощната армия

за да бъде страната ни безсилна и със свалени гащи пред възхождащата мощ на Турция, а и всяка друга възможна сила, и така да зависим поради безсилието си изцяло от благоволението на новите неоколониални "големи братя". Сега българската армия е по-зле, отколкото след Ньойския договор в края на Първата световна война, а останките от армията са наемнически отряди за американските войни и интереси по света, неспособни да защитават повече България и българите. Американците най-напред ни накараха да унищожим своето оръжие и да станем безсилни пред чужди заплахи, а сега ни искат милиарди, за да ни пробутат на основата на "евроатлантическите ценности" старите си самолети. И да настанят без пари съвсем по неоколониален начин своите военни бази да ни "защитават". 1300 години България не е имала военни бази на своя територия, сега унищожиха нейната армия и създадоха чужди военни бази.
Резултат №2: В резултат на новите евроатлантически ценности разрушихме създадената с руска помощ свръхмощна военна промишленост, лишихме се от безплатните лицензи за оръжие от Русия, и сега вместо два милиарда годишно печалба от тези заводи голяма част от тях са превърнати в скрап, за да могат новите ни евроатлантически приятели да завладеят нашите пазари за оръжие.
Резултат №3: На основата на евроатлантическите ценности унищожихме изградените с братско сътрудничество четири блока на АЕЦ "Козлодуй" и вдигнахме цените на енергията десетки пъти, поради което българите започнаха да вдигат бунтове. Докарахме алчни чужди капиталистически монополисти, заграбили българската енергетика и изнасящи милиарди печалби към собствениците си в чужбина.    

Унищожихме изграденото

с братско сътрудничество, за да докараме американски компании в ТЕЦ "Марица 1" и ТЕЦ "Марица 3", които да получават неоколониални свръхпечалби чрез неравноправните договори за свръхскъпа енергия, които бяхме принудени да сключим с тях. На основата на ценностите на братското сътрудничество българите живееха в страна, в която цените за електроенергия и топлоенергия бяха едни от най-ниските в света. На основата на евроатлантическите ценности днес те живеят в страна, в която тези цени, съобразно техните доходи, са едни от най-високите в света, и хората се самоизгарят в протестни бунтове срещу неоколониалното капиталистическо обирджийство.
Благодарение на капиталистическите ценности на евроатлантическото сътрудничество от България бяха заграбени от носителите на тези ценности най-добрите млади таланти, най-добрите учени, най-талантливите, завършващи в училищата. Десетки милиарди изтекоха към евроатлантическия капиталистически Запад. А ние се сдобихме с милиони гладуващи български граждани, огромни гета, рязко повишена престъпност, стотици хиляди безработни, наркомани, проститутки, просяци и ровещи в кофите за боклук, милиони бедни и отчаяни хора. Редом с тях - и с шепа платени евроатлантически пропагандни слуги в НПО-тата и в медиите, които ни обясняват как живеем в най-добрия възможен евроатлантически капиталистически свят.
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ